Skip to main content

Tidak pandai bergaya..........

Assalamualaikum.....
^
^
^
^
Gambar awal tahun lalu masa company dinner....
^
^
^
Saya memang seorang pompuan yang tidak pandai bergaya......emmmm ye kah?? tapi memang sebenar-benarnya tidak minat pandai bergaya...tengok jalah gambar masa dinner di atas tu...simple habis baju...orang lain bergaya sakan....bulan 11 ni ada company dinner lagi di KL, emmm tak tahu mo pakai apa masa tu huhu......
Malu bergaya, mungkin juga sebab takut tidak kena dengan rupa kan, maklumlah saya bukannya tergolong dalam list perempuan cantik. Bila bergaya2 nanti takut terover pulak kan, tak pasal2 orang bercerita, dia ni pakai fesyen jenis apa? Tidak konpiden bila pakai baju yang cantik, emm ya kah
Kalau jalan2 dengan anak2 dan hubby, selalu pakai t-shirt ngan jeans saja....dari zaman muda remaja sampailah dah beranak 3 ni...sudah menjadi kemestian, almari baju ada koleksi jeans dan t-shirt (^_^), adalah juga baju yang mengikut fesyen terkini yang terkinilah konon 2 3 helai gitu tapi amatlah jarang disentuh...hehe
Kadangkala tu jeles juga tengo mereka2 yang cantik dan bergaya itu tapi kalau difikirkan balik, baik jadi diri sendiri kan...lagipun hubby tidak pernah komplen pun cara saya berpakaian sejak dulu...katanya simple itu menarik, sebab tu dia suka saya (sila jangan termuntah)
*
*
Actually kan, tidak salah sebenarnya mo bergaya tapi biarlah ada batasannya...(^____*)

Comments

  1. saya pun sama..bukan pandai bergaya sgt pun..janji saya suke n selesa dgn penampilan macam tu

    betul..kena ada batasannya..takut nanti over pulak hehehee

    ReplyDelete
  2. kita adalah diri kita yang sebenarnya kan :)

    ReplyDelete
  3. yg penting menutup aurat,,x terdedah sana sini sudah menckupi kak..

    ReplyDelete
  4. Biasanya org yg dah cantik tak perlu banyak bergaya. SO Mia pada mata kakak tergolong di sini. Tak perlu nak bergaya sakan dah cantik dah tu... banding dgn ya bergaya Mia lagi cantik (jujur dari hati kakak nie -ikhlas)

    ReplyDelete
  5. it gok ok jer..x yah over2 mcm diorang..just be yourself..

    ReplyDelete
  6. salam kenal mia.. lia follow kamu juga ye..
    betoi tu kita bergaya ikut apa suami kita suka kan.. hehe. :)

    ReplyDelete
  7. Wina - betul....yg penting kita selesa kan...

    Tihara - sokong2

    baby lydia - itu yang seelok2nya dik (^___^)

    Mrs.Eady - (^___*)

    Kakzakie - terharu betul dengan pujian akak....:)

    Suria - 100% correct...just be urself

    Lia - tq sbb sudi singgah sini..yg penting suami kita suka :)

    ReplyDelete
  8. Mia, tshirt n jeans tu tetap ngan kita bah tu..:)

    ReplyDelete
  9. Ya bah cath...tetap tu jeans ngan tshirt

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc