Skip to main content

JOM JADI GENG BUI

Assalamualaikum......
*
*
*
*
*
*
*
tadi tengah2 blogwalking, terjumpa segmen ni pulak.....actually sepanjang 'berkecimpung' dalam dunia blog ni (macam artislah pulak) pertama kalinya join segmen macam ni......saja suka-suka join segmen ni dan sambil2 tu menambahkan lagi rakan-rakan blog ni.....selain dapat kongsi2 cerita, banyak maklumat yang boleh kita dapat....(^__^)
*
*
Oklah sapa-sapa yang mo join segmen ni, pegi saja ke blog cik bui dan ikut ja arahan di bawah ni....senang jer 
*
1) Letak header blog yang macam di atas tu dalam entry ko orang
2) Letak tajuk JOM JADI GENG BUI
3) Lepas tu tinggalkan link ko orang di ruangan komen entry tu
*
*
Senang kan.....sambil2 kita menambah 'geng2', mana tahu terpiliih sebagai salah satu daripada 5 orang yang akan mendapat hadiah misteri......so cepatan sebab tarikh tutup dia pada 30 October 2012 jam 11.59 malam.......

Comments

  1. tq singgah blog saya:)
    salam perkenalan yer

    ReplyDelete
  2. salam kenal...done following u..ukhwah fillah insyaAllah...

    ReplyDelete
  3. mamawaiz & izzah...thanks sebab sudi kunjung ke sini....

    ReplyDelete
  4. Terima kasih adik pokok manggis...(^_^)

    ReplyDelete
  5. TERIMA KASIH SUDI JOIN DAN SELAMAT MENJADI GENG BUI..^_^

    ReplyDelete
  6. dari segmen yg sama,ayu folo sini ;-)

    http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-jadi-geng-bui.html

    ReplyDelete
  7. Singgah sini dari segmen yang sama,

    Dah follow awak dah,

    Jom follow saya jugak,

    Terjah sini,

    http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/10/jom-jadi-geng-bui.html

    BTW, jomlah memeriahkan GA nie kalau ada kelapangan,

    http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/10/anniversary-giveaway-by-alyzafisolcom.html

    ReplyDelete
  8. dari segmen sama..singgah n follow sekali..=))



    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/jom-jadi-geng-bui.html

    ReplyDelete
  9. Hai,saya dari segmen yang sama
    Done follow :)
    http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-jadi-geng-bui.html

    ReplyDelete
  10. dtg membalas kunjungan dri segemn sama...done follow#79

    ReplyDelete
  11. Hana singgah dr segmen yg sama :) thanks follow Hana.. Hana follow balik ^^

    ReplyDelete
  12. Salam. Ur blog really nice!=) Jom baca kisah penipuan lelaki durjana ni! http://www.aimisyahirah.com/2012/10/laporan-polis-telah-dibuat-terhadap.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang