Bila Umi aka Suri Rumah berblog.... - Mia Kassim

Latest

BANNER 728X90

Monday, October 15, 2012

Bila Umi aka Suri Rumah berblog....

Assalamualaikum.......
Memang tajuk di atas ada kena mengena dengan diri saya......ya, memang saya seorang Umi kepada tiga orang anak yang masih kecil dan isteri kepada hubby.....hidup saya seharian memanglah amat bz sekali, lebih-lebih lagi saya juga bekerja, opis hour lima hari seminggu....balik rumah mengurus anak2 dan hubby lagi........cuci kain, masak, lipat baju, cuci pinggan mangkuk, jemur baju, bla bla bla bla (tidak tersebut suda sebab terlampau banyak..hehe)....
Sumber : Google

Tapi saya masih sempat berblog sebab saya MINAT.....minat mo kongsi cerita, minat kongsi maklumat, minat menambah rakan-rakan, mo tahu apa yang rakan blog buat hari-hari (^_______*) (excuse me, bukan busy body ok, prihatin saja) ......kata bzzz, bila masa yang sempat berblog, melainkan semua kerja-kerja rumah tertangguh...........TIDAK !!! itu bukan saya ya......minat minat juga tapi takkanlah sampai lupa hal anak2 dan hubby......orang kata mesti bijak mengatur masa.... 
Saya keja kan menghadap komputer.......sampai opis jam 8.00 so ada setengah jam sebelum masuk keja jam 8.30 untuk post entry dan buat blogwalking.....sedang buat keja, untuk menghilangkan stress sekejap, buka blog untuk balas komen yg ada dan blogwalking guna 'encik Samsung' saya tu, opis tempat saya keja 24 jam wifi free so gunakanlah kemudahan yang ada kan (^_*) jangan lupa keja sudahlah 
Abis waktu keja, sesampai jak di rumah, siapkan makan malam, cuci pakaian dan kemas apa yang patut....setelah semua selesai kira2 jam 10 gitu, anak-anak pun dah tido, saya ambil masa sejam untuk update blog......jam 11 gitu mesti tido sebab besok mo bangun awal lagi dan mulakan rutin yang sama......
Macam mana jadual berblog saya tu...ok kah? siap semua keja dan sempat update blog......kata orang kalau berblog tu biarlah secara berhemah....setakat ni hubby dan anak2 tidak pernah komplen pun uminya ni nda sempat masak sebab sibuk taip new entry.....hehe

Sumber : Google

7 comments:

  1. saya berblog hanya waktu pejabat

    di rumah bz mcm² hal

    hehehe

    syabas utk anda!

    ReplyDelete
  2. sama la.. kat office ni kerja memang kena on 9. so sambil sambil la BW. kalau kat umah pun ada tenet tapi utk anak dan suami guna je..

    ReplyDelete
  3. saya blogging masa sempat je. kalau tak sempat, update je lah, blogwalk later.. :)

    ReplyDelete
  4. salam kenalan..terima kasih dtg ke blog ema..

    saya pun kerja..malah selalu outstation..bila berpeluang nak online..time tulah akan balas komen..dan berbw

    ReplyDelete
  5. NM03, wantie, gadisbunga - samalah kita, blogging di opis...kdg2 di rumah tapi paham2 jalah guna broadband, line die teramatlah slow..

    Ema & hazwan - tengkiu sebab sudi singgah sini...(^__^)

    ReplyDelete
  6. sy pn berblog kat office..
    pandai2 la curik masa kan
    lgpun bukan memanjang bznya ;)

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!