Skip to main content

Bila Umi aka Suri Rumah berblog....

Assalamualaikum.......
Memang tajuk di atas ada kena mengena dengan diri saya......ya, memang saya seorang Umi kepada tiga orang anak yang masih kecil dan isteri kepada hubby.....hidup saya seharian memanglah amat bz sekali, lebih-lebih lagi saya juga bekerja, opis hour lima hari seminggu....balik rumah mengurus anak2 dan hubby lagi........cuci kain, masak, lipat baju, cuci pinggan mangkuk, jemur baju, bla bla bla bla (tidak tersebut suda sebab terlampau banyak..hehe)....
Sumber : Google

Tapi saya masih sempat berblog sebab saya MINAT.....minat mo kongsi cerita, minat kongsi maklumat, minat menambah rakan-rakan, mo tahu apa yang rakan blog buat hari-hari (^_______*) (excuse me, bukan busy body ok, prihatin saja) ......kata bzzz, bila masa yang sempat berblog, melainkan semua kerja-kerja rumah tertangguh...........TIDAK !!! itu bukan saya ya......minat minat juga tapi takkanlah sampai lupa hal anak2 dan hubby......orang kata mesti bijak mengatur masa.... 
Saya keja kan menghadap komputer.......sampai opis jam 8.00 so ada setengah jam sebelum masuk keja jam 8.30 untuk post entry dan buat blogwalking.....sedang buat keja, untuk menghilangkan stress sekejap, buka blog untuk balas komen yg ada dan blogwalking guna 'encik Samsung' saya tu, opis tempat saya keja 24 jam wifi free so gunakanlah kemudahan yang ada kan (^_*) jangan lupa keja sudahlah 
Abis waktu keja, sesampai jak di rumah, siapkan makan malam, cuci pakaian dan kemas apa yang patut....setelah semua selesai kira2 jam 10 gitu, anak-anak pun dah tido, saya ambil masa sejam untuk update blog......jam 11 gitu mesti tido sebab besok mo bangun awal lagi dan mulakan rutin yang sama......
Macam mana jadual berblog saya tu...ok kah? siap semua keja dan sempat update blog......kata orang kalau berblog tu biarlah secara berhemah....setakat ni hubby dan anak2 tidak pernah komplen pun uminya ni nda sempat masak sebab sibuk taip new entry.....hehe

Sumber : Google

Comments

  1. saya berblog hanya waktu pejabat

    di rumah bz mcm² hal

    hehehe

    syabas utk anda!

    ReplyDelete
  2. sama la.. kat office ni kerja memang kena on 9. so sambil sambil la BW. kalau kat umah pun ada tenet tapi utk anak dan suami guna je..

    ReplyDelete
  3. saya blogging masa sempat je. kalau tak sempat, update je lah, blogwalk later.. :)

    ReplyDelete
  4. salam kenalan..terima kasih dtg ke blog ema..

    saya pun kerja..malah selalu outstation..bila berpeluang nak online..time tulah akan balas komen..dan berbw

    ReplyDelete
  5. NM03, wantie, gadisbunga - samalah kita, blogging di opis...kdg2 di rumah tapi paham2 jalah guna broadband, line die teramatlah slow..

    Ema & hazwan - tengkiu sebab sudi singgah sini...(^__^)

    ReplyDelete
  6. sy pn berblog kat office..
    pandai2 la curik masa kan
    lgpun bukan memanjang bznya ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a