Skip to main content

Jalan-Jalan Di Tanjung Aru

Assalamualaikum.....
Hari sabtu yang lepas tu, untuk menghilangkan rasa boring saya dan sekeluarga, saya pun 'mensuggestlah' pegi ke pantai Tanjung Aru....hubby pun dengan sepantas kilat setuju sebab katanya mo shoot sunset, tida photo baru katanya......si 'Nikon' pun bersawang suda...ngam2 petang tu, cuaca elok jak...lepas asar gitu kami bertolak pegi Tanjung Aru....ambil masa dalam 20 minit gitulah untuk sampai ke sana.....separuh jalan suda bergerak, hubby tepuk dahi, tanya kenapa? lupa bawa dompet......alalala terpaksalah pusing balik ni mo ambil dompet di rumah...penyakit lupa saya sudah menjangkiti hubby pulak...hehe
Dalam jam 5.30 sampailah di Tanjung Aru...
Shumi dan Shamzi gigih mengorek pasir....mo cari ketam konon...nda tahu apa yang diaorang buat dengan ketam tu kalau terjumpa...
Gaya seorang jurugambar yang tidak bertauliah....hehe (perut tidak boleh coverlah pula)


*************************************************************
Antara foto pemandangan tepi laut yang sempat di snap (saya yang snap ok (^__*)




Dan ini dia model terjun tepi pantai.......
^
^
^
^
Umi dan Damia

Comments

  1. cantiknya pemandangan

    salam kenal n follow u back ;)

    ReplyDelete
  2. seronok nye..
    dah lame tak pegi pantai..
    takut sunburn kononyee sy ni..kuikuikui

    ReplyDelete
  3. Seronok dpt main pasir yer. Cantik² gambar, especially yg last tu.

    ReplyDelete
  4. Anum & Mrs Eady - Memang seronok terutamanya si shumi dan shamzi...riang gembira diaorang mengorek pasir

    NoEn - Salam kenal dan tengkiu sebab membalas kunjungan...

    Aisyah - cuba pegi waktu petang, konpem tidak kena sunburn...hehe

    NMo2 & fiza - hubby yang editkan, saya manalah tahu buat gambar jadi camtu....

    ReplyDelete
  5. Kay - napa komen ko masuk spam...sya heran ooo...terpaksa kasi unspam dulu br komen ko kluar

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang