Skip to main content

Jalan-Jalan Di Tanjung Aru

Assalamualaikum.....
Hari sabtu yang lepas tu, untuk menghilangkan rasa boring saya dan sekeluarga, saya pun 'mensuggestlah' pegi ke pantai Tanjung Aru....hubby pun dengan sepantas kilat setuju sebab katanya mo shoot sunset, tida photo baru katanya......si 'Nikon' pun bersawang suda...ngam2 petang tu, cuaca elok jak...lepas asar gitu kami bertolak pegi Tanjung Aru....ambil masa dalam 20 minit gitulah untuk sampai ke sana.....separuh jalan suda bergerak, hubby tepuk dahi, tanya kenapa? lupa bawa dompet......alalala terpaksalah pusing balik ni mo ambil dompet di rumah...penyakit lupa saya sudah menjangkiti hubby pulak...hehe
Dalam jam 5.30 sampailah di Tanjung Aru...
Shumi dan Shamzi gigih mengorek pasir....mo cari ketam konon...nda tahu apa yang diaorang buat dengan ketam tu kalau terjumpa...
Gaya seorang jurugambar yang tidak bertauliah....hehe (perut tidak boleh coverlah pula)


*************************************************************
Antara foto pemandangan tepi laut yang sempat di snap (saya yang snap ok (^__*)




Dan ini dia model terjun tepi pantai.......
^
^
^
^
Umi dan Damia

Comments

  1. cantiknya pemandangan

    salam kenal n follow u back ;)

    ReplyDelete
  2. seronok nye..
    dah lame tak pegi pantai..
    takut sunburn kononyee sy ni..kuikuikui

    ReplyDelete
  3. Seronok dpt main pasir yer. Cantik² gambar, especially yg last tu.

    ReplyDelete
  4. Anum & Mrs Eady - Memang seronok terutamanya si shumi dan shamzi...riang gembira diaorang mengorek pasir

    NoEn - Salam kenal dan tengkiu sebab membalas kunjungan...

    Aisyah - cuba pegi waktu petang, konpem tidak kena sunburn...hehe

    NMo2 & fiza - hubby yang editkan, saya manalah tahu buat gambar jadi camtu....

    ReplyDelete
  5. Kay - napa komen ko masuk spam...sya heran ooo...terpaksa kasi unspam dulu br komen ko kluar

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa