Skip to main content

Cuti sekolah yang gembira

Assalamualaikum
Sekolah dan bermula..Saya pun dah mula bekerja di tahun baru ini setelah seminggu bercuti...anak-anak dah mula bersekolah semula dan buku2 sekolah menjadi peneman mereka seharian.....masa untuk bermain dan bersukaria dah tamat !!! (jangan tak tahu, Uminya ni garang tau....hehe)...
Cuti sekolah hari tu, kami tak pegi ke mana2 cuma sekitar KK sahaja, tahun ni budget tidak mengizinkan untuk pegi berjalan luar KK sebab banyak nak guna duit...walau tak jalan jauh tapi saya rasa anak2 gembira dan seronok......tak percaya cuba tengo foto yang sempat disnap ni.....

Uminya ni yang pening nengok dorang berpusing2 tu.....tapi dorang relaks jak...
 Gembira dapat berkenalan dengan 'kawan' baru.....
 abis semua anak-anak itik jadi mangsa......
 nak pegi ke mana tu ??
 Cuba teka, mana Shamzi bersembunyi.......??? =P
 abis basah kuyup si Shumi main air pancutan tu.....nak marah, kesian pula sebab tengok mukanya yang hepi betul tu.....
 last sekali dah 'abis bateri' dah..... penat sangat terus pegi berurut....hehehe (Shumi sebenarnya eksen saja duduk, macam mana nak urut kalau kerusi tu macam nak 'telan' Shumi dah)..
Ok tu ja.....Happy Working !!!!

Comments

  1. best kan tengok anak-anak seronok (",)

    ReplyDelete
  2. bestnya depa....hehe baru la terasa nimat bercuti tu kan...:)

    ReplyDelete
  3. seronokkan bwk anak anak jln2 time cuti skola nih

    ReplyDelete
  4. @MAZLIZA ABD RAZAK:Ya...senang hati kalau tengok dorang seronok...

    ReplyDelete
  5. @Anum:betul....moment yang sungguh happy.... :D

    ReplyDelete
  6. @P.A.:itulah tu...kesian pula kalau duduk di rumah saja...

    ReplyDelete
  7. @Mimie:Masa nilah sesuai hilangkan tensen anak2 di sekolah....:D

    ReplyDelete
  8. Apa yg penting buat mereka happy Mia. Kalau sepanjang itu mereka senyum kita pun puas kan..

    ReplyDelete
  9. Tu, nampak shamzi kat celah pokok. Suka mereka dpt jalan2 kan.

    ReplyDelete
  10. waahhh seronok je bebudak yer... elpun xlaa berjalan ke mana pon..dah nampak happy

    ReplyDelete
  11. seronokkan tengok dia orang..tak pa tak jalan jauh Mia..yang penting happy!!!

    ReplyDelete
  12. COMELNYA SEMUA PERMAINAN TU,KALAU ANAK2 BUI JUMPA NI HABISLAH...

    ReplyDelete
  13. Budak budak ni happy tak semestinya bercuti jauh jauh...dekat pun dah ok janji mereka seronok kan Mia...

    ReplyDelete
  14. @Kakzakie:betul tu kak....puas hati bila tengo anak2 hepi....

    ReplyDelete
  15. @Fiza Rahman:Sekali sekala jalan....memang seronok....

    ReplyDelete
  16. @C.M.A @ CikMoonAdnan:bercahaya2 mata dorang bila bawa pegi playland tu....

    ReplyDelete
  17. @Bui Junaidi:Anak2 sya sikit lagi mo berkampung disitu...x mo balik....hehe

    ReplyDelete
  18. ala comelnya diorang . seronok betul kan ? :D

    ReplyDelete
  19. x jalan jauh pun x apa bah, yg penting ada jalan n semua happy..:)

    ReplyDelete
  20. @Kay Masingan: Ya bah cath...nda payah jauh2...janji hepi...

    ReplyDelete
  21. syok cuti sekolah..tringat kecik2 dulu2.cuti sekolah ja..syok bukan main

    ReplyDelete
  22. Akk cuti sklh tadi x kemana sbb x suke sesak2. Pening dibuatnya. Habis2 blk kpg jak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a