Skip to main content

Cuti sekolah yang gembira

Assalamualaikum
Sekolah dan bermula..Saya pun dah mula bekerja di tahun baru ini setelah seminggu bercuti...anak-anak dah mula bersekolah semula dan buku2 sekolah menjadi peneman mereka seharian.....masa untuk bermain dan bersukaria dah tamat !!! (jangan tak tahu, Uminya ni garang tau....hehe)...
Cuti sekolah hari tu, kami tak pegi ke mana2 cuma sekitar KK sahaja, tahun ni budget tidak mengizinkan untuk pegi berjalan luar KK sebab banyak nak guna duit...walau tak jalan jauh tapi saya rasa anak2 gembira dan seronok......tak percaya cuba tengo foto yang sempat disnap ni.....

Uminya ni yang pening nengok dorang berpusing2 tu.....tapi dorang relaks jak...
 Gembira dapat berkenalan dengan 'kawan' baru.....
 abis semua anak-anak itik jadi mangsa......
 nak pegi ke mana tu ??
 Cuba teka, mana Shamzi bersembunyi.......??? =P
 abis basah kuyup si Shumi main air pancutan tu.....nak marah, kesian pula sebab tengok mukanya yang hepi betul tu.....
 last sekali dah 'abis bateri' dah..... penat sangat terus pegi berurut....hehehe (Shumi sebenarnya eksen saja duduk, macam mana nak urut kalau kerusi tu macam nak 'telan' Shumi dah)..
Ok tu ja.....Happy Working !!!!

Comments

  1. best kan tengok anak-anak seronok (",)

    ReplyDelete
  2. bestnya depa....hehe baru la terasa nimat bercuti tu kan...:)

    ReplyDelete
  3. seronokkan bwk anak anak jln2 time cuti skola nih

    ReplyDelete
  4. @MAZLIZA ABD RAZAK:Ya...senang hati kalau tengok dorang seronok...

    ReplyDelete
  5. @Anum:betul....moment yang sungguh happy.... :D

    ReplyDelete
  6. @P.A.:itulah tu...kesian pula kalau duduk di rumah saja...

    ReplyDelete
  7. @Mimie:Masa nilah sesuai hilangkan tensen anak2 di sekolah....:D

    ReplyDelete
  8. Apa yg penting buat mereka happy Mia. Kalau sepanjang itu mereka senyum kita pun puas kan..

    ReplyDelete
  9. Tu, nampak shamzi kat celah pokok. Suka mereka dpt jalan2 kan.

    ReplyDelete
  10. waahhh seronok je bebudak yer... elpun xlaa berjalan ke mana pon..dah nampak happy

    ReplyDelete
  11. seronokkan tengok dia orang..tak pa tak jalan jauh Mia..yang penting happy!!!

    ReplyDelete
  12. COMELNYA SEMUA PERMAINAN TU,KALAU ANAK2 BUI JUMPA NI HABISLAH...

    ReplyDelete
  13. Budak budak ni happy tak semestinya bercuti jauh jauh...dekat pun dah ok janji mereka seronok kan Mia...

    ReplyDelete
  14. @Kakzakie:betul tu kak....puas hati bila tengo anak2 hepi....

    ReplyDelete
  15. @Fiza Rahman:Sekali sekala jalan....memang seronok....

    ReplyDelete
  16. @C.M.A @ CikMoonAdnan:bercahaya2 mata dorang bila bawa pegi playland tu....

    ReplyDelete
  17. @Bui Junaidi:Anak2 sya sikit lagi mo berkampung disitu...x mo balik....hehe

    ReplyDelete
  18. ala comelnya diorang . seronok betul kan ? :D

    ReplyDelete
  19. x jalan jauh pun x apa bah, yg penting ada jalan n semua happy..:)

    ReplyDelete
  20. @Kay Masingan: Ya bah cath...nda payah jauh2...janji hepi...

    ReplyDelete
  21. syok cuti sekolah..tringat kecik2 dulu2.cuti sekolah ja..syok bukan main

    ReplyDelete
  22. Akk cuti sklh tadi x kemana sbb x suke sesak2. Pening dibuatnya. Habis2 blk kpg jak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang