Skip to main content

Tidak pandai bergaya..........

Assalamualaikum.....
^
^
^
^
Gambar awal tahun lalu masa company dinner....
^
^
^
Saya memang seorang pompuan yang tidak pandai bergaya......emmmm ye kah?? tapi memang sebenar-benarnya tidak minat pandai bergaya...tengok jalah gambar masa dinner di atas tu...simple habis baju...orang lain bergaya sakan....bulan 11 ni ada company dinner lagi di KL, emmm tak tahu mo pakai apa masa tu huhu......
Malu bergaya, mungkin juga sebab takut tidak kena dengan rupa kan, maklumlah saya bukannya tergolong dalam list perempuan cantik. Bila bergaya2 nanti takut terover pulak kan, tak pasal2 orang bercerita, dia ni pakai fesyen jenis apa? Tidak konpiden bila pakai baju yang cantik, emm ya kah
Kalau jalan2 dengan anak2 dan hubby, selalu pakai t-shirt ngan jeans saja....dari zaman muda remaja sampailah dah beranak 3 ni...sudah menjadi kemestian, almari baju ada koleksi jeans dan t-shirt (^_^), adalah juga baju yang mengikut fesyen terkini yang terkinilah konon 2 3 helai gitu tapi amatlah jarang disentuh...hehe
Kadangkala tu jeles juga tengo mereka2 yang cantik dan bergaya itu tapi kalau difikirkan balik, baik jadi diri sendiri kan...lagipun hubby tidak pernah komplen pun cara saya berpakaian sejak dulu...katanya simple itu menarik, sebab tu dia suka saya (sila jangan termuntah)
*
*
Actually kan, tidak salah sebenarnya mo bergaya tapi biarlah ada batasannya...(^____*)

Comments

  1. saya pun sama..bukan pandai bergaya sgt pun..janji saya suke n selesa dgn penampilan macam tu

    betul..kena ada batasannya..takut nanti over pulak hehehee

    ReplyDelete
  2. kita adalah diri kita yang sebenarnya kan :)

    ReplyDelete
  3. yg penting menutup aurat,,x terdedah sana sini sudah menckupi kak..

    ReplyDelete
  4. Biasanya org yg dah cantik tak perlu banyak bergaya. SO Mia pada mata kakak tergolong di sini. Tak perlu nak bergaya sakan dah cantik dah tu... banding dgn ya bergaya Mia lagi cantik (jujur dari hati kakak nie -ikhlas)

    ReplyDelete
  5. it gok ok jer..x yah over2 mcm diorang..just be yourself..

    ReplyDelete
  6. salam kenal mia.. lia follow kamu juga ye..
    betoi tu kita bergaya ikut apa suami kita suka kan.. hehe. :)

    ReplyDelete
  7. Wina - betul....yg penting kita selesa kan...

    Tihara - sokong2

    baby lydia - itu yang seelok2nya dik (^___^)

    Mrs.Eady - (^___*)

    Kakzakie - terharu betul dengan pujian akak....:)

    Suria - 100% correct...just be urself

    Lia - tq sbb sudi singgah sini..yg penting suami kita suka :)

    ReplyDelete
  8. Mia, tshirt n jeans tu tetap ngan kita bah tu..:)

    ReplyDelete
  9. Ya bah cath...tetap tu jeans ngan tshirt

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang