Skip to main content

Makan Malam @ Asian Cuisine, Likas Plaza

Assalamualaikum....
.
Semalam balik dari keja, sya, hubby dgn anak2 pegi rumah keluarga mentua (alala mama bapa hubbylah tu)....ada hal kunun mo bincang, kira2 bulan depan ni mo jalan2 pegi sanaaaaa Kundasang...hotel suda book, 2 malam gitu stay sana.....satu malam stay sana Kiram's Village, satu malam di Pine Kinabalu Resort....issshh inda sabarnya....(nanti akan diceritakan pengalamannya)
Lepas bincang2 (padahal cerita2 jak banyak), tiba2 mama mentua bersuara, mari kita keluar makan, ada sup ikan sedap sana likas, mama belanja.......wah macam orang ngatuk disorongkan bantal, terus setuju...lagipun kami belum sempat makan malam, balik keja tadi sempat minum petang jak dengan anak2....
.


Saya makan 'benda' ni....kalau pegi di restoran ni wajib order dia punya Mango Chicken & Rice, sedap....rasa masam2 mangga campur dengan rangup2 ayam goreng...
.
.
.


Muka si Shumi yang kesedapan tengah mengunyah udang goreng...dia order nasi goreng seafood konon....si Shamzi tidak tentu makan, mula2 dia order nasi goreng pataya, tapi bila babanya punya order sampai, sup ikan tu, dia mo makan soto ayamlah pulak...tapi kena paksa makan juga nasi goreng patayanya itu sebab suda order kan...
.
.
.

Sup Ikan yang mama mentua cakap sedap......boleh-boleh jugalah, tapi kalau bilang sedap tahap gaban tu belum lagilah...
.
.
.

Kakak ipar, mama dan bapa mentua yang tengah sedap menikmati sup ikan kegemaran diorang....
.
.
.

Sapa-sapa yang mo cuba makan sup ikan ataupun mango chicken with rice tu, pegi saja ke Asian Cuisine, Likas Plaza, restoran berdepan dengan Klinik Sihat......ok bye....

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang