Skip to main content

Makan Malam @ Asian Cuisine, Likas Plaza

Assalamualaikum....
.
Semalam balik dari keja, sya, hubby dgn anak2 pegi rumah keluarga mentua (alala mama bapa hubbylah tu)....ada hal kunun mo bincang, kira2 bulan depan ni mo jalan2 pegi sanaaaaa Kundasang...hotel suda book, 2 malam gitu stay sana.....satu malam stay sana Kiram's Village, satu malam di Pine Kinabalu Resort....issshh inda sabarnya....(nanti akan diceritakan pengalamannya)
Lepas bincang2 (padahal cerita2 jak banyak), tiba2 mama mentua bersuara, mari kita keluar makan, ada sup ikan sedap sana likas, mama belanja.......wah macam orang ngatuk disorongkan bantal, terus setuju...lagipun kami belum sempat makan malam, balik keja tadi sempat minum petang jak dengan anak2....
.


Saya makan 'benda' ni....kalau pegi di restoran ni wajib order dia punya Mango Chicken & Rice, sedap....rasa masam2 mangga campur dengan rangup2 ayam goreng...
.
.
.


Muka si Shumi yang kesedapan tengah mengunyah udang goreng...dia order nasi goreng seafood konon....si Shamzi tidak tentu makan, mula2 dia order nasi goreng pataya, tapi bila babanya punya order sampai, sup ikan tu, dia mo makan soto ayamlah pulak...tapi kena paksa makan juga nasi goreng patayanya itu sebab suda order kan...
.
.
.

Sup Ikan yang mama mentua cakap sedap......boleh-boleh jugalah, tapi kalau bilang sedap tahap gaban tu belum lagilah...
.
.
.

Kakak ipar, mama dan bapa mentua yang tengah sedap menikmati sup ikan kegemaran diorang....
.
.
.

Sapa-sapa yang mo cuba makan sup ikan ataupun mango chicken with rice tu, pegi saja ke Asian Cuisine, Likas Plaza, restoran berdepan dengan Klinik Sihat......ok bye....

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a