Skip to main content

Cek Nuffnang

Assalamualaikum....
.
Jangan terkejut pula dengan tajuk post di atas......account nuffnang sya belum cukup lagi untuk di cashoutkan.....tetapi alhamdulillah kunun semenjak bulan lalu aktif semula post entry dan blogwalking, setiap minggu 'tabung' sya di Nuffnang menunjukkan peningkatan yang mendadak walaupun CPUV belum ada lagi (isk isk isk)...setakat ni semua hasil dari Unique per click tu saja.....tapi apa orang cakap.....sikit2 lama2 jadi bukit.....
Berbalik kepada tajuk post di atas....semasa berblogwalking tadi, try lah konon taip "cek nuffnang" di google search....enter saja punyalah banyak post daripada blogger lain yang berkisahkan pasal cek nuffnang ni.....baca satu2 post diorg, punyalah best, jeles pun ada, semangat terbakar pun ada....ada yang RM 50 suda cash out, ada yang sampai cek dapat ribu2......bestnya yang dapat ribu tu, shopping sakan kalau sya yang dapat, boleh lepas satu Coach Bag lagi (hehehe berangan lebih)....
.
bawah ni separuh daripada 'tabung' Nuffnang sya yang tidak seberapa tu.....emmm macam mana mo shopping ni kalau sen2 jak yang masuk......huhu agak2nya bilalah mo dapat cek Nuffnang yang pertama ni..........
.
.



Comments

  1. semekom ...........ada org kat umah tak .....saya dtg nak beraya nih

    ekekekkekek

    tak pa dear ...pelan pelan insyaallah lama lama akan jadi banyak ....

    kak moon 1st yg cash out kan RM 50 hengget sebab bila 50 baru ley wat kuar kan ....tew pun berbulan nak tunggu jadi 50 hengget

    ReplyDelete
  2. lama2 nanti cukuplah untuk cash out, jnji sabar :)

    ReplyDelete
  3. Tak per, sikit2 lama2 jadi bukit. Saya dulu masa 1st cashout amik masa bertahun gak tau.

    ReplyDelete
  4. Terima kasih banyak2 sebab sudi berkunjung ke blog yang tidak seberapanya ni....lama suda bergiat dalam blog ni sejak tahun 2007 lagi tapi tidak aktif...sekarang ni jak baru ada masa dan terasa terbakar semangat tengo orang dalam ringgit dari nuffnang tu...hehehe

    ReplyDelete
  5. seplling error - dapat ringgit bukan dalam ringgit...hehe

    ReplyDelete
  6. error lagi - spelling (kuang kuang kuang) banyak tul lah error

    ReplyDelete
  7. Salam. saya dtg membalas kunjungan. salam perkenalan dari saya :)

    www.suriaqistina.blogspot.com
    www.buluhvoice.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Salam kenal,

    Bila baca entri u ni terasa cam nak letak jugak la ads nuffnang kat blog saya. B4 ni x letak.

    Jemput singgah blog saya

    http://mama-iloveu.blogspot.com/

    TQ

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a