Skip to main content

Cek Nuffnang

Assalamualaikum....
.
Jangan terkejut pula dengan tajuk post di atas......account nuffnang sya belum cukup lagi untuk di cashoutkan.....tetapi alhamdulillah kunun semenjak bulan lalu aktif semula post entry dan blogwalking, setiap minggu 'tabung' sya di Nuffnang menunjukkan peningkatan yang mendadak walaupun CPUV belum ada lagi (isk isk isk)...setakat ni semua hasil dari Unique per click tu saja.....tapi apa orang cakap.....sikit2 lama2 jadi bukit.....
Berbalik kepada tajuk post di atas....semasa berblogwalking tadi, try lah konon taip "cek nuffnang" di google search....enter saja punyalah banyak post daripada blogger lain yang berkisahkan pasal cek nuffnang ni.....baca satu2 post diorg, punyalah best, jeles pun ada, semangat terbakar pun ada....ada yang RM 50 suda cash out, ada yang sampai cek dapat ribu2......bestnya yang dapat ribu tu, shopping sakan kalau sya yang dapat, boleh lepas satu Coach Bag lagi (hehehe berangan lebih)....
.
bawah ni separuh daripada 'tabung' Nuffnang sya yang tidak seberapa tu.....emmm macam mana mo shopping ni kalau sen2 jak yang masuk......huhu agak2nya bilalah mo dapat cek Nuffnang yang pertama ni..........
.
.



Comments

  1. semekom ...........ada org kat umah tak .....saya dtg nak beraya nih

    ekekekkekek

    tak pa dear ...pelan pelan insyaallah lama lama akan jadi banyak ....

    kak moon 1st yg cash out kan RM 50 hengget sebab bila 50 baru ley wat kuar kan ....tew pun berbulan nak tunggu jadi 50 hengget

    ReplyDelete
  2. lama2 nanti cukuplah untuk cash out, jnji sabar :)

    ReplyDelete
  3. Tak per, sikit2 lama2 jadi bukit. Saya dulu masa 1st cashout amik masa bertahun gak tau.

    ReplyDelete
  4. Terima kasih banyak2 sebab sudi berkunjung ke blog yang tidak seberapanya ni....lama suda bergiat dalam blog ni sejak tahun 2007 lagi tapi tidak aktif...sekarang ni jak baru ada masa dan terasa terbakar semangat tengo orang dalam ringgit dari nuffnang tu...hehehe

    ReplyDelete
  5. seplling error - dapat ringgit bukan dalam ringgit...hehe

    ReplyDelete
  6. error lagi - spelling (kuang kuang kuang) banyak tul lah error

    ReplyDelete
  7. Salam. saya dtg membalas kunjungan. salam perkenalan dari saya :)

    www.suriaqistina.blogspot.com
    www.buluhvoice.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Salam kenal,

    Bila baca entri u ni terasa cam nak letak jugak la ads nuffnang kat blog saya. B4 ni x letak.

    Jemput singgah blog saya

    http://mama-iloveu.blogspot.com/

    TQ

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang