Skip to main content

Keta ku dah siap...

Assalamualaikum.....
.
Tiba2 jak datang mood mo update blog lagi ni kunun..bukan apa tadi pagi suda cerita yang terpaksa datang awal sebab hubby hantar, keta masuk workshop...tiba2 jam 10.30 gitu dapat kol dari Perodua, keta Myvi cik ok suda...bole ambil ni hari.....yahooo....bisuk nda payah kelam kabut macam tadi.....masih pening2 lalat ni sebab mengantuk. dan di sebabkan itu juga terpaksalah saya dengan tidak rela hatinya mengambil half day emergency leave hari ni (tidak rela hati padahal suka, bolehlah ni kunun balik rumah tidur) ... rasa berdebar2 juga ni mo tingu rupa keta macam mana, ok juga kah dorg buat...manatau cat tida sama warna, abislah keta sya jadi colorful......(boleh kah juga jadi begitu)
.
Sebenarnya mo cite sikit masa kami di Perodua kemarin....memang kami mo bayar cash saja upah pembaikkan keta tu....tapi dalam pada masa yang sama kami tanya2 juga kalau claim insurance macam mana (ooopps sebelum tu mo announce sikit saya sebenarnya keja di insurance company, so bab2 claim mengclaim ni memang tau...ceehh eksen)...saja jak tengo dorg punya jawapan. ooo kalau claim tu makan masa 1 bulan cik...banyak tul procedurenya...itulah inilah...yg ni memang saya akui...tapi yang saya bikin tida puas hati bila dia cakap....tapi kalau kamu mo claim juga alang2 bah... itu pintu bole tukar tu (padahal pintu tida rosak pun)....sebelum org insurance datang cek kami kasi putus dia punya kliplah....wah wah patutlah setiap kali orang claim macam nda logik jak kosnya dibandingkan dengan kerosakkannya....tapi itulah apa bole buat kan...selagi orang bilang ada kesempatan mesti orang tidak mo lepaskannya.....tapi saya tidak......itu TIPU namanya...sia2 saya puasa kalau ikut cakap tu orang kan....last2 kami bayar cash jek dan keta siap dalam masa sehari jek......(^_^)

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc