Skip to main content

Shopping online...

Hi dan Assalamualaikum...
.
Hari ni mo kongsi sikit cerita pasal shopping online ni....sebenarnya dulu tidak berapa suka mo beli secara online ni sebab utamanya takut tertipu...yalah kan banyak cerita2 orang kena tipu semasa berurusan jual beli melalui alam maya ni. Jadi macam sedikit fobialah kunun.....tetapi disebabkan terpikat dengan satu brand beg tangan yang kira popularlah kunun dan kalau beli di outletnya teramatlah mahal....oleh yang demikian (cehh macam mo buat karanganlah pulak) memberanikan diri berurus niaga secara online...check2 fb dan blog kawan dapatlah satu blog ni yang menjual beg tangan daripada jenama yang terkenal dan yang penting ianya ORIGINAL. Dan bermulalah urusniaga secara online yang pertama.....bank in duit dan dengan penuh sabar menunggu beg tangan yang dihajati....dan akhirnya dalam tempoh 3 minggu yang dijanjikan oleh tuan punya blog shopping tu, sampai juga beg tangan yang diidamkan tu..napa lama sangat, bukan apa..beg tu mo diorder dari US kunun dan tempoh penghantaran lebih kurang dalam 3 minggu lah...kalau mo tau beg apa, actually suda saya post ceritanya dulu....COACH bag kunun...sekali sekala mo merasa beg tangan mahal...apa salahnya kan....sapa2 yang berminat beli beg tangan branded dan ori pada harga yang saya rasa berpatutan boleh le pegi ke website ni Coachlover1980
.
Lepas beli beg tu, try lagi beli tudung secara online...bukan apa susah mo cari tudung yang ngam di hati dan di rupa di KK ni...korek2 blog terjumpalah satu blog yang jual tudung yang saya rasa agak menarik design2nya....jadi try belilah kunun....1st time beli 3 helai tudung, dia jual 100 + 7 pos laju....sampai dlm masa 2 hari...memang puashati dengan designnya....pastu beli lagi 3 helai....memang ok...pasni rasa2 mo beli lagi untuk raya ni...sapa2 mo beli tudung tu bole pegi ke Qairahijab.
.
Sekarang ni tengah check2 boutique online....mo beli baju kurung untuk raya ni..malas mo buat, beli yang ready made jek...mari ramai2 kita check2 ke butikjhana
.
ok tu jek....bye !

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa