Skip to main content

Shopping online...

Hi dan Assalamualaikum...
.
Hari ni mo kongsi sikit cerita pasal shopping online ni....sebenarnya dulu tidak berapa suka mo beli secara online ni sebab utamanya takut tertipu...yalah kan banyak cerita2 orang kena tipu semasa berurusan jual beli melalui alam maya ni. Jadi macam sedikit fobialah kunun.....tetapi disebabkan terpikat dengan satu brand beg tangan yang kira popularlah kunun dan kalau beli di outletnya teramatlah mahal....oleh yang demikian (cehh macam mo buat karanganlah pulak) memberanikan diri berurus niaga secara online...check2 fb dan blog kawan dapatlah satu blog ni yang menjual beg tangan daripada jenama yang terkenal dan yang penting ianya ORIGINAL. Dan bermulalah urusniaga secara online yang pertama.....bank in duit dan dengan penuh sabar menunggu beg tangan yang dihajati....dan akhirnya dalam tempoh 3 minggu yang dijanjikan oleh tuan punya blog shopping tu, sampai juga beg tangan yang diidamkan tu..napa lama sangat, bukan apa..beg tu mo diorder dari US kunun dan tempoh penghantaran lebih kurang dalam 3 minggu lah...kalau mo tau beg apa, actually suda saya post ceritanya dulu....COACH bag kunun...sekali sekala mo merasa beg tangan mahal...apa salahnya kan....sapa2 yang berminat beli beg tangan branded dan ori pada harga yang saya rasa berpatutan boleh le pegi ke website ni Coachlover1980
.
Lepas beli beg tu, try lagi beli tudung secara online...bukan apa susah mo cari tudung yang ngam di hati dan di rupa di KK ni...korek2 blog terjumpalah satu blog yang jual tudung yang saya rasa agak menarik design2nya....jadi try belilah kunun....1st time beli 3 helai tudung, dia jual 100 + 7 pos laju....sampai dlm masa 2 hari...memang puashati dengan designnya....pastu beli lagi 3 helai....memang ok...pasni rasa2 mo beli lagi untuk raya ni...sapa2 mo beli tudung tu bole pegi ke Qairahijab.
.
Sekarang ni tengah check2 boutique online....mo beli baju kurung untuk raya ni..malas mo buat, beli yang ready made jek...mari ramai2 kita check2 ke butikjhana
.
ok tu jek....bye !

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang