Skip to main content

DISCOVER UNIQUE IFTAR EXPERIENCE WITH SUTERA HARBOUR RESORT’S JUADAH KELUARGA MALAYSIA

SUTERA HARBOUR RESORT, Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia – 4 April 2022 – Throughout this holy month of Ramadan, Sutera Harbour Resort beckons everyone to discover a unique iftar experience with sumptuous spread of eclectic gastronomy with Juadah Keluarga Malaysia.



Sabah Minister of Tourism, Culture and Environment, Yang Berhormat Datuk Jaffry Arifin launched the event on 4 April 2022, witnessed by Sutera Harbour Resort’s Group CEO, Mr Gilbert Ee before the breaking of fast at the Grand Ballroom, The Magellan Sutera Resort.




The promotion which starts at 6pm daily includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam, special ghazal performance, halal-certified banquet facility and free parking.




At RM138.00nett for adults and RM70.00nett for children (4-11 years old), the promotion requires advance bookings. Just state your voucher number when making a reservation and bring along the original voucher when you come to this exciting experience. If you come in a group of 10, you will only have to pay RM124.00nett for adults and RM63.00nett per child (4-11 years old).

For SHMGC and SPP members, if you present your membership card upon arrival, you will also enjoy a 20% discount (no bonus will be given) meanwhile hotel guests are entitled to a 10% discount.

Daily, various stalls offer countless spread that guarantee a satisfying experience. A selection of cold drinks like Air Banding and Air Tebu will definitely satiate your thirst. 



Make sure to catch the live cooking outdoor at the main entrance with Mongolian Tepanyaki, Fried Noodle and all time Malaysian favourite, satays. Head over to Indian corner for indulging Indian cuisine like Chicken Tandoori and Channa Masala. Be sure to grab a serving of Sup Tulang Rawan before heading for that delectable Lemang with Chicken Serunding.




Other stalls offer even bigger selections of spread including Three Flavoured Chicken, Slide Beef with Ginger, Roasted Lamb with Rosemary and Mint sauce and Beef Sharwama.

Assorted kuih are served on a daily basis like Pengat Pisang, Kuih Bahulu, Seri Muka and Kuih Lapis among others.



Desserts stall also offers a rich options of scrumptious sweet course like Bubur Cha-Cha, Bread Butter Pudding with vanilla Sauce and Pengat Pisang. And who could ever resist the traditional Ice Kacang and ice cream with condiments of your choice.



The spread varies from time to time to give you even more unique experience. Other menu includes Kambing Kurma, Prawns and Mussels on Ice, Thai Beef Salad, Sambal Sotong dengan Petai, Singgang Ikan, Ikan Tenggiri Asam Pedas and Tom Yam Prawn Noodles.

Juadah Keluarga Malaysia is held at the Grand Ballroom of The Magellan Sutera Resort and ends at 10pm daily.

So come by and join us this Ramadan. We sure do promise you good times and even great memory.

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a