Skip to main content

Bah! Bersungkai Kita. Ramadhan Buffet Dinner

This year Promenade Hotel Kota Kinabalu offers you the opportunity to experience the true spirit of ‘Bersungkai’. A delightful Ramadhan Buffet Dinner is served at Promenade Cafe during the whole holy month of Ramadhan.



The buffet dinner offers a wide selection of Malay, Chinese and International dishes as well as live cooking stations and mouth-watering desserts. The buffet will be available from 6pm until 9:30pm daily during the month of Ramadhan.



Individual stalls will be spaced around the restaurant featuring signature food and sure crowd-pleasers during the holy month like ‘Kambing Golek’, ‘Nasi Briyani Kambing’, ‘Kari Kepala Ikan dengan Kacang Bendi’, ‘Udang Galah masak Lemak Cili Api’, ‘Rendang Daging Kinabalu’, ‘Sotong Kembang Masak Sambal Petai’, ‘Bubur Lambuk’, ‘Oxtail Asam Pedas’, Singaporean Chilli Crab, ‘Sup Gearbox’, Fried Slipper Lobster with Salted Egg, Chicken and Beef Satay and many more. All of these scrumptious spreads of signature dishes will be on rotation for guest to enjoy daily.




Those looking for lighter and healthier options can toss up their own local Ulam-Ulam or pick from a variety of ready-made salads on offer are a perfect beginning to a sumptuous spread. Seafood lovers, will thoroughly enjoy the ‘Seafood on Ice’ and BBQ Grill Station where you can pick fresh seafood like Tiger Prawn, Squids, Clam,  Mussel, Local Fish and meat like Chicken Chop and Beef Steak to be grilled to perfection. All of these and many more to satisfy your hunger and cravings.




Not to be missed is the sweet ending of a buffet is the heavenly desserts that one must try for a contented tummy. Be treated to delectable desserts such as Assorted Malay ‘Kuih’, ‘ABC Ice Kacang’, ‘Puteri Mandi’, ‘Bubur Cha-Cha’, Assorted Puddings and Ice Cream, Assorted Cakes, ‘Soya Cincau’ and many more.


Early Bird promotion from now until 29 March 2022 is priced at RM98 nett. Thereafter, the normal price will be at RM139 nett (Adult) and RM70 (Child). Come and celebrate this Holy month at Promenade Cafe with great comfort and safe environment that will not disappoint you. Early reservations are highly recommended. 


For reservations or more information of current and upcoming Food & Beverage promotions from Promenade Hotel Kota Kinabalu, please contact Promenade Café in Promenade Hotel Kota Kinabalu at [Tel: (60) (88) 252 396]; or log on to www.promenade.com.my


Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a