Skip to main content

Hilton Kota Kinabalu presents Jelajah Selera Buffet Dinner This Ramadan

Hilton Kota Kinabalu proudly presents ‘Jelajah Selera’ this Ramadan with an extensive celebratory menu featuring themed buffet at its all-day dining outlet, Urban Kitchen.



Jelajah means to explore and Selera, a desire to eat. Inspired by Malaysia’s unique cultural tapestry and culinary heritage, this year’s national theme invites guests to embark on a gastronomic journey featuring the time-honoured recipes of Malaysian signature dishes. Malaysia stands out as the centre of diversity in Asia, Jelajah Selera Bersama Hilton is a testament to that. 



“The pandemic has taught us to truly cherish quality time with loved ones. As family and friends are finally able to gather and embrace the festive spirit this year, Hilton Kota Kinabalu invites everyone to come together and create new memories as they embark on a culinary adventure this Ramadan,” said Hilton Kota Kinabalu's Commercial Manager; Shona Labasing.



Urban Kitchen, a halal certified outlet of the hotel, will feature a variety of its signature dishes and more than 10 bazaar style action stalls that promises a holistic dining experience, a feast for the senses. The focus is definitely on locally sourced ingredients, premium quality meat and seafood as well as authentic taste that’s highly satisfying to the palate. 


Not to be missed signature dishes include: 


Kambing Masala

Ikan Sebelah Bakar

Sotong Sambal Petai

Udang Goreng Berempah

Daging Dendeng

Bubur Lambuk



The buffet menus are also kept on a daily rotation to give diners a fresh experience every time. The Family Iftar Dinner Buffet at Urban Kitchen begins on 3 April – 2 May 2022, from 5:30 pm – 9:30 pm. It is priced at RM120 nett per adult and RM60 nett per child (aged 6 – 12). Children below 6 years eat for free!


For more information, call +088 356 000, WhatsApp at 013-888 0574, email bkikk_fb@hilton.com or visit www.eatdrinkhilton.com


Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a