Skip to main content

BE & Tips

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !
 



Mood hepi hari ni.....BE untuk bulan september bertambah lagi. Hari tu dah dapat 2, check acc semalam, Nuffnang baik hati tambahkan 2 BE lagi....dan jumlah kesemuanya ada 7 BE yang sedang berganti-ganti menari2 di blog ni.....syukur alhamdulillah

Walaupun blog suam2 kuku je, aku kongsikan tips untuk dapatkan BE yang aku pelajari dari blogger2 yang lebih berpengalaman :-

1. Rajin update blog untuk naikkan UV dan up kan traffic.

2. Selalu log in ke Nuffnang acc.....(ni aku rasa le)

3. Update survey kat Nuffnang acc tu.

4. Buat post mengenai Nuffnang atau dalam post tu linkkan website Nuffnang. (Korang tau kan cara nak letak link tu).

5. Tip yang last ni, kiranya cam nak minta belas kasihan sedikit kat Nuffnang....rajin-rajinlah hantar 'surat cinta' kat Nuffnang. Maksudnya tu hantar ticket kat Nuffnang le. Tanya yang simple pun boleh, bila nak dapat BE ni....hehe ataupun En.Nuffnang macam mana caranya nak dapatkan BE ? . Ni blogger yang femes pun ada yang mengaku buat.....aku kiranya belajar daripada dorang le dan rasanya berkesan. Hari tu hantar satu ticket dan seminggu kemudian dapat BE pertama ;p

6. Extra tips, masing-masing ada rezekinya kan, yang penting berusaha ! chaiyo chaiyo !



Thanks Nuffnang !!

Comments

  1. takde rezeki lg la mia...buat dh semua tu...tkpe mungkin belum msnya lg kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe...cuba lg...aku pun dulu langsung x merasa BE ni...huhu

      Delete
  2. tahniah..rezeki tu...sedekah dalam tabung MIa sikit hehe..

    ReplyDelete
  3. thanks mia..bagusnya tips nie..ummu pun dok tunggu2 gak bila nuff nak bg lubang rezki sket nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips ni ambil dr blogger2 lain juga...cuba je mana tahu ada rezeki kan.. :-)

      Delete
  4. Alhamdulillah rezeki tu Mia..
    Kakak sebab tak rajin semua itulah tak ada nuffnang pun di blog kakak..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah, tahun ni nuffy banyak bagi BE kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a cam thn ni Nuffnang sangat baik hati...hehe

      Delete
  6. BANYAKNYA..SYUKUR ALHAMDULILLAH..^_^

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...rezeki tu Mia..
    TQ sharing tips2 tu...:)

    ReplyDelete
  8. wah berderet.....tahniah n tq atas tip tuu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc