Skip to main content

LE MERIDIEN KOTA KINABALU CELEBRATES “SYUKURI RAMADAN BERSAMA LMKK” WITH A THANKFUL SPIRIT

Le Méridien Kota Kinabalu embraces the spirit of thanksgiving with its ”Syukuri Ramadan Bersama LMKK”, an All You Can Eat Sungkai buffet featuring healthy and savoury dishes at the hotel’s restaurant, Latest Recipe.

According to the Acting General Manager of Le Méridien Kota Kinabalu Mr. Suresh Ramasamy, the concept behind “Syukuri Ramadan Bersama LMKK” was inspired by the nation’s medical frontliners who helped the country move forward since the emergence of the pandemic. “We’d like to thank our frontliners and the sacrifices they made that led our nation into recovery in the last 2 years. This Ramadan marks a season of thanksgiving, and we would like to celebrate with our guests, including the frontliners and their families, by treating them to our special Sungkai spread, prepared in a clean and safe manner”, he said.

Kambing Bakar



The All You Can Eat Sungkai buffet will feature unique offerings such as “Kambing Bakar Kukus Berempah”, “Gulai Lemak Cili Padi Daging Salai”, “Ayam Percik Golek” Shawarma, Mala Szechuan Cuisine, and even a Smoke Barbeque House. 

Kawah Brothers


Signature Gearbox



Also included in the menu are the classic Ramadan favourites including Le Méridien Kota Kinabalu’s Signature Gearbox, Kawah Brothers specials, a Dessert wonderland filled with treats such as Station ABC Besar, Apam Balik, Jagung Bakar, and many more.

Healthy Dessert by Chef Suffian


Rassam Soup


“As health plays an important part in our daily lives, we also want to prepare healthy dishes with ingredients that would benefit our guests’ wellbeing,” said Mr. Suresh. 

Among the healthy dishes that will be served includes the “Rassam” soup which is packed with nutrients that can combat cough and cold with the presence of curry leaves, tamarind extract, turmeric powder, red pepper and mustard seeds. Meanwhile, the “Singgang Tongkol” (turmeric) is an essential ingredient containing 90% of one’s daily requirements of vitamins and minerals. For protein-rich food, the Coconut-Ginger Chickpea Soup is filled with chickpeas, lentils, and coconut milk while the Quinoa Granola Bar isladen with natural and organic ingredients. To achieve a stronger immune system, try the Pomelo, Coconut and Vegetable Salad/Dudlu huli, coconut salad as it also sharpens the taste buds and comes with various health benefits.

Singgang Tongkol


“We welcome everyone to celebrate this year’s Ramadan by being thankful for our blessings and to continuously look after our health, especially during this time.” Mr. Suresh also added that the hotel will fully comply with the local government’s SOPs and the Marriott International Commitment to Clean guidelines".

Celebrate “Syukuri Ramadan Bersama LMKK” with your loved ones at RM158nett per adult and RM68nett per child from 5 to 12 years of age. Free for kids aged 4 years and below. The hotel also offers Early Bird Voucher at RM128nett per adult (pre purchased before the month of Ramadan). Other eligible discounts will apply. 

For those wishing to “Berbuka Puasa” outside the hotel, Le Méridien Kota Kinabalu offers two types of “Take Away Sets”, consisting of Set A at RM280 and Set B at RM360. For takeaway deliveries, simply contact +6013 886 6054. As for reservations and other inquiries, direct your enquiries to +6019 897 2258.

For more information, please contact +6088 322 238 or log in to our social media platforms FB or IG @lemeridienkotakinablu

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a