Skip to main content

Weekend Buffet Dinner at Promenade Café, Promenade Hotel Kota Kinabalu

Promenade Hotel Kota Kinabalu is ready to woo the taste buds of fellow KKian foodies by relaunching our weekend buffet dinner at Promenade Cafe with elements inspired by the ever-popular Netflix Korean series, the “Squid Game” in the month of October 2021. Buffet dinner available between 6:30pm to 9:30pm on every Friday and Saturday.



There will be over 100 items in this Buffet Dinner, so join and fill your plate with the chef's choices of delicious items ranging from “Oxtail Assam Pedas”, Slipper Lobsters with Butter Milk & Cheese Sauce, Baked Mussel with Cheese, “Ketam Masak Ala Kam Hiong”, “Beef & Chicken Rendang Kinabalu”, Roasted Duck  and so on.



Meat and seafood lovers can savour our BBQ highlights of fresh seafood and meat. Guest can choose a variety of fresh seafood like tiger prawn, squid, local fish, scallop, mussel, and many more and our chefs will put together the final touches to tantalise your taste bud. 



The Carving Corner will feature roast lamb and baked seasonal whole fish cooked to quality with herbs and spices.





Finish your meal on a delicious sweet note with assorted sweet treats like “Ais Kacang”, “Cendol”, “Bubur Cha-Cha”, assortment of cakes and pudding and last but not least “Squid Game” Dalgona candy




Our weekend buffet dinner is priced at RM78.80 nett per adult and RM39 nett for children (6 – 12 years old). For limited time this month, a special buffet rate of RM 68.80 nett per adult when you dine-in wearing any top clothing of green or red colour as seen in by the ever-popular Netflix Korean series, the “Squid Game”. Terms and conditions apply.



Come and dine-in with us with great comfort and in safe environment at Promenade Cafe.  Early reservations are highly recommended as for the for new normal table arrangement. For reservations and more details, kindly call 088-252 396.


Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a