Skip to main content

JOM SUNGKAI GASTRONOMIC DELIGHTS IN THE COMFORT OF HOME

This Ramadan, Promenade Cafe at Promenade Hotel, Kota Kinabalu presents well-known traditional kampung culinary delights packaged for a home dining experience.



The Jom Sungkai menu features an array of Selera Kampung-themed cuisine in the form of set menus for four (4) persons and standalone dishes which may be ordered separately or to complement the set meals.



Priced at RM115, Set Menu A comprises Daging Rendang, a traditional Ramadan dish; spicy and flavourful Ayam Masak Merah; Sayur Lodeh to complement the spicy dishes, Ulam Ulam with Sambal Belacan, Buah Kurma and white rice. 



Briyani rice fans will enjoy Set Menu B priced at RM175. The set meal includes the all-time favourite Ayam Rendang Minang; Kari Ikan and Sotong Sambal for those yearning for fiery spicy seafood; Sayur Goreng Tumis; Nasi Briyani, Ulam Ulam with Sambal Belacan and Buah Kurma.

Each set meal may be savoured on its own or with additional dishes such as Udang Masak Lemak Cili Api, Asam Pedas Beef Ribs, Ikan Masak Tiga Rasa, Kambing Masak Black Pepper, Ayam Kurma Berkerisik and lots more. 

Promenade Cafe’s Mee Mamak Goreng Special and Promenade Fried Rice are also available to order.  

Mee Goreng Mamak Special
Mee Goreng Mamak Special

Promenade Fried Rice

The Jom Sungkai set meals and à la carte dishes are available for delivery and takeaway from Promenade Cafe until 23 May 2020. Orders may be placed by calling or sending a WhatsApp text message to 013-863 9666 (9am – 4.30pm daily). Delivery service is available for a minimum order of RM30, with complimentary delivery service for a maximum of 10km. An RM5 delivery fee is applicable for delivery to locations of more than 10km away, up to a maximum of 20km. Payment made be made through an online bank transfer (for delivery orders) or upon food collection (for takeaway orders). 

Promenade Cafe is located at Promenade Hotel, Kota Kinabalu, No. 4, Lorong Api-Api 3, Api-Api Centre, 88000 Kota Kinabalu, Sabah.

Comments

  1. SELAMAT HARI RAYA, menarik entry ini btw done follow, follow me back thanks http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa