Skip to main content

Hilton Hotels in Malaysia Presents 'Chup! Makan Dulu' Takeaway Menu

Hilton Hotels in Malaysia presents 'Chup! Makan Dulu', a take-home menu to take guests on an exciting culinary journey in the comforts of their home. The menu comprises all-time favourite dishes across the hotels' restaurants.



The 'Chup! Makan Dulu' promotion uses the casual and playful connotation of 'Chup!', a Malaysian slang synonymous with the word 'pause' and is used to interject or remind someone in a friendly manner. This promotion invites guests and to sit back, relax and enjoy a hearty meal and appreciate the time spent with loved ones.

Starting from RM30 to RM1650 for selections of the set menu, the promotion runs from 23rd April – 23rd May 2020. Participating restaurants include Makan Kitchen, Vasco’s, Paya Serai, Garden Grille, Urban Kitchen and Waterfront Cafe, serving an array of traditional 'Kampung' style dishes, and a variety of cuisine such as Malay, Chinese and Indian, featuring unique Malaysian spices.

“The abundance of fresh and dry spices from lemongrass to turmeric is what makes Malaysian cuisine diverse yet unique. When it comes to flavours, there is so much to explore. The take-home 'Chup! Makan Dulu' menu is our way of sharing this with our guests”, said Chef Kazi, Executive Chef of Hilton Kuala Lumpur.

Indulge in your favourite dishes from Hilton Hotels in Malaysia at home such as 'Nasi Lemak' – coconut-flavoured rice served with fried chicken, prawn sambal, hardboiled egg, anchovies, peanuts & acar, 'Bubur Lambuk Pak Pander' – a porridge of chicken meat with cumin, ginger, lemongrass, coconut milk with fried shallots and spring onion, 'Sup Berempah Pak Deli'– beef rib, beef tail, beef lung, beef strips, beef tongue and lamb served with sambal kicap, sambal merah utara, spring onion and fried shallots, 'Daging Masak Hitam Berempah' – braised beef in soy sauce, star anise, cinnamon, cumin, fennel and poppy seed, as well as many other local dishes.

A meal is not complete without dessert. Treat yourself to Assorted Kuih Melayu, Pengat Durian Sago, Durian Tempura and other mouth-watering local desserts. To accompany your meal, enjoy Bandung Laici and Kurma Drinks, and more.

All menus are available on the TABLEAPP delivery page.
The 'Chup! Makan Dulu' menu is available for pick-up and delivery from 8am – 8pm daily.

To place your orders and find out more, visit:
Hilton Kota Kinabalu: https://bit.ly/TakeHiltonKKHome

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a