Skip to main content

LE MERIDIEN KOTA KINABALU UNVEILS AUSPICIOUS CELEBRATIONS

Le Méridien Kota Kinabalu kicks off their Chinese New Year celebration with a Yee Sang Toss with the management of the hotels as well local foodies.

Yee Sang toss with the hotel management

The hotel is offering plenty of delicious Chinese New Year offerings including Prosperity Salmon Yee Sang available from 10 January to 8 February 2020, priced at RM98nett for small, RM128nett for medium and RM168nett for large.

Prosperity Salmon Yee Sang 

Enjoy appetizing dishes with their Reunion Dinner Buffet (24 January) at RM158nett per adult, Lunar Lunch Buffet (25 & 26 January) at RM138nett per adult, and Chap Goh Mei Dinner Buffet (8 February) at RM158nett per adult. Enjoy the auspicious poon choi, a traditional Cantonese dish featuring lavish seafood or meat platter.



Lavish Seafood

In conjunction with the lunar celebration, the hotel also offers the Oriental Weekend Dinner Buffet available from 10 January to 9 February with a wide selection of Chinese-style gastronomy including Peking Duck, Chinese-style Roast Lamb Leg, Nian Gao, Signature Chicken Rice and Chef Mun’s Noodle House. Available every Friday, Saturday and Sunday from 6.30pm to 10pm at RM138nett per adult. 

Peking Duck

Nian Gao

For a private and luxurious celebration, Le Méridien Kota Kinabalu also offers four delectable Chinese New Year Set Menus from RM888nett onwards. Each set menu features a harmonious of 8 or 9 combination of scrumptious dishes including one Yee Sang Platter. Savour the delightful Golden Butter Organic Prawn with Golden Golden Cereal Flakes and Roasted Chicken with Abalone Sauce.

For more information on our Chinese New Year specials, please call +6088 322 227 or check out our Facebook page @lemeridienkotakinabalu

More photo at IG miakassim

Comments

  1. "Dapatkan SUPER BONUS NEW MEMBER 150% dalam permainan dan mainkan permainan kesukaanmu hanya dalam 1 user id. Ikuti juga promo menarik lainnya yang kami sediakan hanya di bbet99.fun . 100% TERPERCAYA.
    BOLA ONLINE
    Agen Bola
    Taruhan Bola"

    ReplyDelete
  2. Do you realize there's a 12 word sentence you can communicate to your crush... that will induce intense feelings of love and instinctual attractiveness to you buried inside his chest?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, admire and look after you with his entire heart...

    12 Words That Trigger A Man's Love Impulse

    This impulse is so hardwired into a man's genetics that it will make him try harder than ever before to do his best at looking after your relationship.

    Matter of fact, fueling this all-powerful impulse is so important to achieving the best ever relationship with your man that as soon as you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You'll soon find him expose his heart and mind to you in such a way he haven't experienced before and he'll see you as the one and only woman in the world who has ever truly appealed to him.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a