Skip to main content

CELEBRATE AUSPICIOUS BEGINNINGS WITH SUTERA HARBOUR RESORT

Celebrate auspicious beginnings at Sutera Harbour Resort, where a spread of abundant Chinese New Year feast awaits. 

Toss to a prosperous and healthy year with our Auspicious Yee Sang Combination. Starting from only RM98.00 nett per table, this abounding dish to usher in the Lunar New Year is valid only from 17th January to 8th February 2020. 



Yee Sang ritual starts with tossing the mixed ingredients high in the air with a shout of "Loh Hey" which literally means to ‘move upwards’. It is a symbolic gesture to wish for our fortunes to rise and expand during the forthcoming year. 




Accompanying the colourful platter is our Golden Reunion Set; with the first menu only costing RM 1,488 nett per table and the second menu costing only RM 1,688 nett per table, available from 24th January to 26th January 2020. It is a perfect triumvirate of Oriental flavours.




Our Chinese New Year Prosperity Lucky Pot is also available from 17th January to 8th February 2020 starting from RM 70.00 nett per person. These elements; fish maw, fish lips, prawns, dried scallops, dried oysters, flower mushrooms, steamed village chicken, roasted duck, sea asparagus, suno fish fillet, bean curd sticks, broccoli and white radish are to bring more luck and prosperity into your lives. For more information please contact +6088-303691.



Additionally, from now until 29th February 2020, our Prosperity Lunar Package is also available with 3 packages from as low as RM988.00nett per table (10 persons).

These packages include 8 course of mouth-watering oriental cuisine with fresh salmon yee sang. Other value added benefits include free flow slow drinks for up to 4 hours, 2D1N stay with breakfast for two (2) persons at a Deluxe Golf View room The Pacific Sutera Hotel.

On the first day of Chinese New Year, there will be Lion Dance Performance at the Resort.


  1. The Magellan Sutera resort – 11am to 11.45am
  2. The Pacific Sutera Hotel – 12.15pm to 1.00pm
  3. Sutera Harbour Marina & Country Club – 1.30pm to 2.15pm
  4. Sutera Harbour Golf & Country Club – 2.45pm to 3.30pm

For more information on these exciting packages, call +60 88 303 364 (Mercy Mauro) and +60 88 303 334 (Joycey Jaimis).

Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa