Skip to main content

This Chinese New Year, Welcome Abundant Beginnings with Hilton Kota Kinabalu

Welcome the year of the metal rat, an auspicious year of new beginnings and endless opportunities. The rat is the first sign of the 12 animals in the Chinese zodiac, making this year a time for renewal. It promises fresh starts for an abundance of prosperity, success and fortune.



Chinese New Year is a time for family reunions and gathering. The Reunion Dinner is the most important meal and the tradition signifies family values of love, respect and bond.

Reunion and Gathering 

Food plays an important role due to their symbolic meanings of luck and auspiciousness. Dumplings represent wealth as it is shaped like a Chinese gold ingot, the round shape of glutinous rice balls symbolize completeness and reunion, while noodles are all about longevity and smoothness.

This Lunar New Year from 20 January – 8 February 2020, look forward to abundant beginnings with Hilton Kota Kinabalu as we invite you to partake in the joy of Chinese New Year with a feast of auspicious cuisine known to bring good luck at the all-day dining buffet outlet, Urban Kitchen.



Toss to good fortune with Urban Kitchen’s signature Yee Sang for 2020 which is the Classic Yee Sang priced at RM88 nett for a regular portion and RM118 nett for a large portion. There is also the Classic Salmon Yee Sang priced at RM128 nett for a regular portion (2-5 persons) and RM158 nett for a large portion (8-10 persons).



Enjoy the four special oriental buffet from our master chefs; Prosperity Reunion Buffet Dinner, Chinese New Year Celebratory High-Tea Buffet, Chinese New Year Buffet Dinner and Chap Goh Mei Buffet Dinner. 

Prosperity Reunion Buffet Dinner
is priced at RM168 nett per adult and RM88 nett per child. Featuring a Classic Yee Sang counter. Available on 24 January 2020 for dinner at 6:30pm – 10:30pm.

Chinese New Year Celebratory High-Tea Buffet
is priced at RM98 nett per adult and RM49 nett per child. Featuring a Classic Yee Sang counter. Available on 25 & 26 January 2020 for high-tea at 12:30pm – 4:00pm. 

Chinese New Year Buffet Dinner is priced at RM145 nett per adult and RM72 nett per child. Featuring Oriental Seafood Buffet inclusive of a Classic Yee Sang counter. Available on 25 & 26 January 2020 for dinner at 6:30pm – 10:30pm. 

Chap Goh Mei Buffet Dinner
is priced at RM145 nett per adult and RM72 nett per child. Featuring Oriental Seafood Buffet inclusive of a Classic Yee Sang counter. Available on 8 February 2020 for dinner at 6:30pm – 10:30pm.

*Photo of delicious food you can view at www.instagram.com/miakassim

For more information and to reserve a table for your reunion gatherings, please call Hilton Kota Kinabalu at 6088 356 000 or email us at KotaKinabalu_FNB@hilton.com.

Comments

  1. I really happy found this website eventually. Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! The IP address of a device is 192.168.l.254 which is regarded as a private IP address. Whenever people buy a new router or modem, it comes with a default username and password. These particular login credentials help the users to protect their internet from irrelevant connections. Unfortunately, if you forget the router password then, it becomes quite challenging to find it out.

    ReplyDelete
  2. "Dapatkan SUPER BONUS NEW MEMBER 150% dalam permainan dan mainkan permainan kesukaanmu hanya dalam 1 user id. Ikuti juga promo menarik lainnya yang kami sediakan hanya di bbet99.fun . 100% TERPERCAYA.
    BOLA ONLINE
    Agen Bola
    Taruhan Bola"

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a