Skip to main content

Uuppss terlepas sudah...

Assalamualaikum

Semalam aku half day jak keja sebab mo bawa Damia pegi berklinik 1 tahun 6 bulan.....tak sedar kan, besar dah anak dara ku ni....ada inject, tu yang aku takut sebab Damia ni kalau meronta tak mo, lentikkan badannya mengalahkan ahli gimnastik....

Masa nak kena inject tu, dah siap sedia pegang tangan dan kaki, cucuk kat paha......masuk jak jarum tu, memang Damia meraung tapi kejap jak dan taklah melentik seperti yang aku sangka....Uminya ni yang over.... Damia relaks ja pun...
  Lepas dari klinik, singgah restoran, isi perut yang berkeroncong sebab tak makan tengahari.....Dalam jam 4.30 bergerak ke sekolah Shumi sebab nak cari port parking keta menunggu Shumi balik sekolah....kalau lambat memang full....

Tunggu dalam keta jak sebab hujan.....sedang asyik blogwalking sambil makan pisang goreng, tetiba terdengar suara Damia seperti hendak melepaskan sesuatu...nak kata makan bukan juga walaupun sedang pegang pisang goreng.....nampak muka Damia yang berkerut dan berpeluh, alamak abisslah...sedang buat 'business' rupanya...

Dahlah hujan, pastu tiada tandas yang berdekatan....pampers memang ada bawa spare tapi tempat basuh tiada...
Alamatnya memang terpaksa menyedut oksigen yang suda bercampur dengan gas2 menyengat yang dilepaskan oleh Damia.....sabar jak lah......dalam keta yang beraircond lagi tu sebab hujan kuat...
Damia Damia time ni lah juga ko nak uppppsss terlepas suda.....

 
 
Masih selera minum susu, tak dibagi meraung berabis dia dalam keta pulak, tak senonoh langsung...

Comments

  1. Hihi... Adik kira apa Umi janji adik selesa kan Damia...
    Tengoklah dia punya rilex kalah mak datin:)

    ReplyDelete
  2. hi..hi... habis.
    anak saya yang sulong dulu 3 hari xmau jalan, takut :)

    ReplyDelete
  3. Hahaha..damia spoilt haruman goreng pisang ummninyer..heheh..tahanlah yer sampai balik umah basuh gitu...:)

    ReplyDelete
  4. hehehe...firas pun pernah melepas dalam kete. masa tu dia kuat minum vitagen, ya allah bau diaaaa kuat sangat2. sampai asben suruh pi cuci kat petronas. pada hal masa tu dah on da way balik rumah. tak tahan punya pasal, berenti la jugak hehehe

    ReplyDelete
  5. hihik...biasal tu kak mia...budak kecik..hihik

    ReplyDelete
  6. ahhaha...lawak pula Damia ni..hehehe..
    ya lah bah, mana boleh pula dia tahan2..ndak mcm kita dewasa ni boleh lagi menahan...haha..:)

    ReplyDelete
  7. Jom join segmen, ga, contest ni.
    Hadiahnna awesome.

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/segmen-topup-24-jam-by-emas-putih-part-2.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/giveaway-canon-camera-by-miraa-hussin.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-may-giveaway-by-nabila-medan.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-edition-giveaway-by-dysha-sahhir.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-diyanahani.html

    ReplyDelete
  8. hehehe..dapat bayangkan keadaan mama dia time tuh...hehehehe

    ReplyDelete
  9. Hehehehe..semua terpaksa tahan hidung memasing yer...tapiii Damia maintain cool jer..sambil minum susu..hahaha

    ReplyDelete
  10. hehehe..... pening sekejap mama damia...

    ReplyDelete
  11. andu bah kuat menyusu dia kan..klik2

    ReplyDelete
  12. Mana boleh tahan umi ☺☺. baik punya sircond yer nok.

    ReplyDelete
  13. Adoiii..
    Boleh bayangkan tu...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  14. haha..apa kira dia janji terlepas sudah Mia....lega pun.... hehe

    ReplyDelete
  15. Pasti bauya...memenuhi dalam kereta hihihi

    ReplyDelete
  16. HAhaha dia bagi feel tu mumy layan ujan sambil menunggu abangnyer. Bagus dak Damia ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang