Skip to main content

Uuppss terlepas sudah...

Assalamualaikum

Semalam aku half day jak keja sebab mo bawa Damia pegi berklinik 1 tahun 6 bulan.....tak sedar kan, besar dah anak dara ku ni....ada inject, tu yang aku takut sebab Damia ni kalau meronta tak mo, lentikkan badannya mengalahkan ahli gimnastik....

Masa nak kena inject tu, dah siap sedia pegang tangan dan kaki, cucuk kat paha......masuk jak jarum tu, memang Damia meraung tapi kejap jak dan taklah melentik seperti yang aku sangka....Uminya ni yang over.... Damia relaks ja pun...
  Lepas dari klinik, singgah restoran, isi perut yang berkeroncong sebab tak makan tengahari.....Dalam jam 4.30 bergerak ke sekolah Shumi sebab nak cari port parking keta menunggu Shumi balik sekolah....kalau lambat memang full....

Tunggu dalam keta jak sebab hujan.....sedang asyik blogwalking sambil makan pisang goreng, tetiba terdengar suara Damia seperti hendak melepaskan sesuatu...nak kata makan bukan juga walaupun sedang pegang pisang goreng.....nampak muka Damia yang berkerut dan berpeluh, alamak abisslah...sedang buat 'business' rupanya...

Dahlah hujan, pastu tiada tandas yang berdekatan....pampers memang ada bawa spare tapi tempat basuh tiada...
Alamatnya memang terpaksa menyedut oksigen yang suda bercampur dengan gas2 menyengat yang dilepaskan oleh Damia.....sabar jak lah......dalam keta yang beraircond lagi tu sebab hujan kuat...
Damia Damia time ni lah juga ko nak uppppsss terlepas suda.....

 
 
Masih selera minum susu, tak dibagi meraung berabis dia dalam keta pulak, tak senonoh langsung...

Comments

  1. Hihi... Adik kira apa Umi janji adik selesa kan Damia...
    Tengoklah dia punya rilex kalah mak datin:)

    ReplyDelete
  2. hi..hi... habis.
    anak saya yang sulong dulu 3 hari xmau jalan, takut :)

    ReplyDelete
  3. Hahaha..damia spoilt haruman goreng pisang ummninyer..heheh..tahanlah yer sampai balik umah basuh gitu...:)

    ReplyDelete
  4. hehehe...firas pun pernah melepas dalam kete. masa tu dia kuat minum vitagen, ya allah bau diaaaa kuat sangat2. sampai asben suruh pi cuci kat petronas. pada hal masa tu dah on da way balik rumah. tak tahan punya pasal, berenti la jugak hehehe

    ReplyDelete
  5. hihik...biasal tu kak mia...budak kecik..hihik

    ReplyDelete
  6. ahhaha...lawak pula Damia ni..hehehe..
    ya lah bah, mana boleh pula dia tahan2..ndak mcm kita dewasa ni boleh lagi menahan...haha..:)

    ReplyDelete
  7. Jom join segmen, ga, contest ni.
    Hadiahnna awesome.

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/segmen-topup-24-jam-by-emas-putih-part-2.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/giveaway-canon-camera-by-miraa-hussin.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-may-giveaway-by-nabila-medan.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-edition-giveaway-by-dysha-sahhir.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-diyanahani.html

    ReplyDelete
  8. hehehe..dapat bayangkan keadaan mama dia time tuh...hehehehe

    ReplyDelete
  9. Hehehehe..semua terpaksa tahan hidung memasing yer...tapiii Damia maintain cool jer..sambil minum susu..hahaha

    ReplyDelete
  10. hehehe..... pening sekejap mama damia...

    ReplyDelete
  11. andu bah kuat menyusu dia kan..klik2

    ReplyDelete
  12. Mana boleh tahan umi ☺☺. baik punya sircond yer nok.

    ReplyDelete
  13. Adoiii..
    Boleh bayangkan tu...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  14. haha..apa kira dia janji terlepas sudah Mia....lega pun.... hehe

    ReplyDelete
  15. Pasti bauya...memenuhi dalam kereta hihihi

    ReplyDelete
  16. HAhaha dia bagi feel tu mumy layan ujan sambil menunggu abangnyer. Bagus dak Damia ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa