Uuppss terlepas sudah... - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, April 24, 2013

Uuppss terlepas sudah...

Assalamualaikum

Semalam aku half day jak keja sebab mo bawa Damia pegi berklinik 1 tahun 6 bulan.....tak sedar kan, besar dah anak dara ku ni....ada inject, tu yang aku takut sebab Damia ni kalau meronta tak mo, lentikkan badannya mengalahkan ahli gimnastik....

Masa nak kena inject tu, dah siap sedia pegang tangan dan kaki, cucuk kat paha......masuk jak jarum tu, memang Damia meraung tapi kejap jak dan taklah melentik seperti yang aku sangka....Uminya ni yang over.... Damia relaks ja pun...
  Lepas dari klinik, singgah restoran, isi perut yang berkeroncong sebab tak makan tengahari.....Dalam jam 4.30 bergerak ke sekolah Shumi sebab nak cari port parking keta menunggu Shumi balik sekolah....kalau lambat memang full....

Tunggu dalam keta jak sebab hujan.....sedang asyik blogwalking sambil makan pisang goreng, tetiba terdengar suara Damia seperti hendak melepaskan sesuatu...nak kata makan bukan juga walaupun sedang pegang pisang goreng.....nampak muka Damia yang berkerut dan berpeluh, alamak abisslah...sedang buat 'business' rupanya...

Dahlah hujan, pastu tiada tandas yang berdekatan....pampers memang ada bawa spare tapi tempat basuh tiada...
Alamatnya memang terpaksa menyedut oksigen yang suda bercampur dengan gas2 menyengat yang dilepaskan oleh Damia.....sabar jak lah......dalam keta yang beraircond lagi tu sebab hujan kuat...
Damia Damia time ni lah juga ko nak uppppsss terlepas suda.....

 
 
Masih selera minum susu, tak dibagi meraung berabis dia dalam keta pulak, tak senonoh langsung...

22 comments:

  1. Hihi... Adik kira apa Umi janji adik selesa kan Damia...
    Tengoklah dia punya rilex kalah mak datin:)

    ReplyDelete
  2. hi..hi... habis.
    anak saya yang sulong dulu 3 hari xmau jalan, takut :)

    ReplyDelete
  3. Hahaha..damia spoilt haruman goreng pisang ummninyer..heheh..tahanlah yer sampai balik umah basuh gitu...:)

    ReplyDelete
  4. hehehe...firas pun pernah melepas dalam kete. masa tu dia kuat minum vitagen, ya allah bau diaaaa kuat sangat2. sampai asben suruh pi cuci kat petronas. pada hal masa tu dah on da way balik rumah. tak tahan punya pasal, berenti la jugak hehehe

    ReplyDelete
  5. hihik...biasal tu kak mia...budak kecik..hihik

    ReplyDelete
  6. ahhaha...lawak pula Damia ni..hehehe..
    ya lah bah, mana boleh pula dia tahan2..ndak mcm kita dewasa ni boleh lagi menahan...haha..:)

    ReplyDelete
  7. Jom join segmen, ga, contest ni.
    Hadiahnna awesome.

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/segmen-topup-24-jam-by-emas-putih-part-2.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/giveaway-canon-camera-by-miraa-hussin.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-may-giveaway-by-nabila-medan.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-edition-giveaway-by-dysha-sahhir.html

    http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-by-diyanahani.html

    ReplyDelete
  8. hehehe..dapat bayangkan keadaan mama dia time tuh...hehehehe

    ReplyDelete
  9. Hehehehe..semua terpaksa tahan hidung memasing yer...tapiii Damia maintain cool jer..sambil minum susu..hahaha

    ReplyDelete
  10. hehehe..... pening sekejap mama damia...

    ReplyDelete
  11. andu bah kuat menyusu dia kan..klik2

    ReplyDelete
  12. Mana boleh tahan umi ☺☺. baik punya sircond yer nok.

    ReplyDelete
  13. Adoiii..
    Boleh bayangkan tu...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  14. haha..apa kira dia janji terlepas sudah Mia....lega pun.... hehe

    ReplyDelete
  15. Pasti bauya...memenuhi dalam kereta hihihi

    ReplyDelete
  16. HAhaha dia bagi feel tu mumy layan ujan sambil menunggu abangnyer. Bagus dak Damia ni.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!