Skip to main content

Todak vs Bahtera

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!










Note ; Jawab pertanyaan OKje semalam, kat Sabah hampir kesemuanya panggil "Bapa" tu bapa......:D

Extra Note ; hari ni takde idea lah pulak. So tatap je lah foto2 kat atas tu. Entri semalam kata hubby sangat-sangat berkesan, dia touching tau. Even kakak aku pun nanges bila baca entri tu...huhu. :-( Entri tu lahir dari pengalaman aku sendiri dan masa taip entri tu laju jak tangan, tak sampai 5 minit dah siap. Ikhlas dari anak untuk bapanya. Sangat sangat sayang my Bapa. :D

Comments

  1. Kisah bapa tu mmg terkesan di hati...huhu..
    cantik pic2 di atas tu Mia...:):)

    ReplyDelete
  2. Dah kalau kakak baca pun berairmata apa lagi yg adik-beradik Mia mesti terasa sama.

    Hubby Mia pandai buat photo shoot ye.. Tu matahari menyinar pun jelas.

    ReplyDelete
  3. mmg panaromic lah photo hubby mia..
    kalaulah bapa mia baca mesti dia lagi terasa kan..:)

    ReplyDelete
  4. cantikla...edit pakai photoshop ke mia?

    ReplyDelete
  5. Luahan ikhlas dari hati :D:D secantik panorama dalam gambar. (u la ni buat I bermadah kat sini ni )

    ReplyDelete
  6. singgah sini.. sy pun panggil bapa juga :)

    ReplyDelete
  7. Kasih sayang ayah tiada nilainya, seperti kasih sayang ibu juga.

    ReplyDelete
  8. rindu pada arwah ayah dan arwah emak.:(

    ReplyDelete
  9. TQ Mia.....
    Todak vs bahtera pun ok jerrr...layannn...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa