Skip to main content

JJCM Kuala Lumpur

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

3 hari sunyi blog ni sebab puannya sedang bercuti-cutian. Bukannya cuti apa pun, jumaat lalu company tempat aku keja ni buat Annual Dinner kat KL. Flight dan hotel free so pegi je lah...hehe

Dinner jumaat malam tu, sepatutnya sabtu tu boleh balik ke KK dah, tapi kawan-kawan sekerja ajak extend semalam sebab katanya nak JJCM dan bershopping dulu. Tapi extend, company tak tanggung lah, sendirian berhad. 

Aktiviti di KL adalah jalan-jalan cuci mata, shopping shopping dan shopping, makan makan dan makan lagi....:p


Shopping shopping dan shopping lagi sampai ternipis poket...hehe Masa pegi KL beg nipis ja, tetiba menjadi gemuk masa balik KK pulak :D


JJCM sampai sakit pinggang.....hehe



Hari ni aku cuti sebab masih mamai sebab balik KK semalam ambik flight malam. Memang dah awal2 apply cuti sebab nak rehat sehari katanya. Kaki dah lenguh sebab banyak berjalan. Nanti aku cite pasal annual dinner tu :D




Note : Kiranya nak juga jumpa kawan2 blogger yang duduk kat KL tu tapi masa tak mengizinkan...huhu

Comments

  1. patut lah sunyi Mia weekend ni...tiada n3...ingatkan balik kg..bestttnnya jalan2 KL smbil shopping...:)

    ReplyDelete
  2. assalam mia..
    jet leg yer..hehe..memang penat travel dhujung minggu pastuh nak kerja plak kan..apapun rest dl..
    bestnya kan company sponsor semua tambang..mmg amek kesempatan shopping lah yer..:)

    ReplyDelete
  3. Jalan2 cuci mata release tension. Hehehee

    ReplyDelete
  4. jjcm pn kekadang xberape nk cuci.sbb cuci skali beg duit hehehe

    ReplyDelete
  5. best nye makan sampai ke kl hehehe

    ReplyDelete
  6. syoknya semua company tanggung...

    ReplyDelete
  7. Terapi paling bagus ni...shopping makan...shopping makan...lalalala

    ReplyDelete
  8. wahhh sampai ke KL annual dinner, gempak habis ni. Cepat la citer cepat la citer excited nak kepoci ni.

    ReplyDelete
  9. wahhh..turun semenjung ye.. nnt kita pulak ke KK.. bila nak jumpa ek?

    ReplyDelete
  10. Ohhh berjalan kat KL tak habaq...hehe...tak bawak bag tangan and the geng ke Mia?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a