Skip to main content

JJCM Kuala Lumpur

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

3 hari sunyi blog ni sebab puannya sedang bercuti-cutian. Bukannya cuti apa pun, jumaat lalu company tempat aku keja ni buat Annual Dinner kat KL. Flight dan hotel free so pegi je lah...hehe

Dinner jumaat malam tu, sepatutnya sabtu tu boleh balik ke KK dah, tapi kawan-kawan sekerja ajak extend semalam sebab katanya nak JJCM dan bershopping dulu. Tapi extend, company tak tanggung lah, sendirian berhad. 

Aktiviti di KL adalah jalan-jalan cuci mata, shopping shopping dan shopping, makan makan dan makan lagi....:p


Shopping shopping dan shopping lagi sampai ternipis poket...hehe Masa pegi KL beg nipis ja, tetiba menjadi gemuk masa balik KK pulak :D


JJCM sampai sakit pinggang.....hehe



Hari ni aku cuti sebab masih mamai sebab balik KK semalam ambik flight malam. Memang dah awal2 apply cuti sebab nak rehat sehari katanya. Kaki dah lenguh sebab banyak berjalan. Nanti aku cite pasal annual dinner tu :D




Note : Kiranya nak juga jumpa kawan2 blogger yang duduk kat KL tu tapi masa tak mengizinkan...huhu

Comments

  1. patut lah sunyi Mia weekend ni...tiada n3...ingatkan balik kg..bestttnnya jalan2 KL smbil shopping...:)

    ReplyDelete
  2. assalam mia..
    jet leg yer..hehe..memang penat travel dhujung minggu pastuh nak kerja plak kan..apapun rest dl..
    bestnya kan company sponsor semua tambang..mmg amek kesempatan shopping lah yer..:)

    ReplyDelete
  3. Jalan2 cuci mata release tension. Hehehee

    ReplyDelete
  4. jjcm pn kekadang xberape nk cuci.sbb cuci skali beg duit hehehe

    ReplyDelete
  5. best nye makan sampai ke kl hehehe

    ReplyDelete
  6. syoknya semua company tanggung...

    ReplyDelete
  7. Terapi paling bagus ni...shopping makan...shopping makan...lalalala

    ReplyDelete
  8. wahhh sampai ke KL annual dinner, gempak habis ni. Cepat la citer cepat la citer excited nak kepoci ni.

    ReplyDelete
  9. wahhh..turun semenjung ye.. nnt kita pulak ke KK.. bila nak jumpa ek?

    ReplyDelete
  10. Ohhh berjalan kat KL tak habaq...hehe...tak bawak bag tangan and the geng ke Mia?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang