Skip to main content

ELEVATED WEEKEND DINNER BUFFET EXPERIENCE With Le Meridien Kota Kinabalu

Le Méridien Kota Kinabalu introduces a new sensory dining experience in their Weekend Dinner Buffet at Latest Recipe with their “best enjoyed with your hands” live stations.



“Eating with your hands is common especially here in Malaysia. It is a natural process and comforting to eat with your hands. It also satisfies the senses as we can feel and explore the texture of food in our hands and that is why we want to elevate that experience through our five new live stations,” says General Manager Kanit Sangmookda.



The Bucked-out Seafood Market is a shellout concept where guests can enjoy a variety of fresh seafood including slipper lobster, Chilean black mussels, green mussels, tiger prawns, cockles, live yabbies and more, served in your choice of Szechuan-style spicy sauce, chili crab sauce, black pepper sauce or tiga rasa sauce.

Chilli Crab Sauce 

Black Pepper Sauce 


The Steamed Young Coconut Briyani is a delicious menu where guests can select choice of chicken, mutton, crab, stingray or vegetables steamed with briyani rice in a young coconut shell.



Steamed Young Coconut Briyani 

Other stations include Claypot Curry with mud crab served with fried mantao, Local Style BBQ stations offers lavish grilled and barbecued seafood items and the Sweet Treats corner with crêpe – savoury with chunky chicken and grated gruyere or sweet with strawberry or chocolate as well as teppanyaki ice cream using milk, cream and sugar.


Teppanyaki Ice Cream


According to Executive Chef Mansor, the menus for these live stations are especially curated for guests to fully relish, savour and enjoy the vibrant feel, smell and taste of these dishes. “We want to complement the dining experience with a full sensory experience – sight, sound, smell, taste and touch”, he added. The buffet also showcases seafood ice bar, salad bar, variety of kerabu, soups, hot wok dishes, western & local flavours and desserts.



More photo at @miakassim

Weekend Dinner Buffet at Latest Recipe is available every Friday, Saturday and Sunday from 6.30pm to 10pm at RM138nett per adults and RM69 per child between 4 to 12 years of age. Guests can enjoy up to 40% discounts using selected Membership cards. Terms & conditions apply.


For more information, please check out their Facebook @lemeridienkotakinabalu

Comments

  1. waaaa info yang sangat bagus......

    salam perkenalan dari orang sabahan juga ini. Tawau

    nak tanya sudi ke nak bertukr link dengan blog saya. kalau sudi sila comment di blog saya www.oohsenyum.com di mana-mana post. saya tunggu tau!

    ReplyDelete
  2. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. Eminem is an American rapper and one of the most successful artists in hip-hop. As of 2020, Eminem net worth is now estimated to be $230 million.

    ReplyDelete
  3. The alcohol policies that different caterers can work with should also be considered. best Catering in Southport

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a