Skip to main content

Weekend Seafood Buffet at Urban Kitchen, Hilton Kota Kinabalu

Famous for being one of the states in Malaysia with the best and freshest produce from the sea, Urban Kitchen, the all-day dining outlet in Hilton Kota Kinabalu introduces Weekend Seafood Buffet, a Friday and Saturday-only feast for seafood lovers.


Accented by fishing nets as décor and servers dressed up as fishermen, the themed buffet is also an ode to one of the most prolific professions and industries in the country.


Available from the month of August onwards for only RM145 nett per adult and RM73 nett per child (aged 6-12), indulging in this buffet is the perfect opportunity for quality time with family and friends over food. The sumptuous spread features up to ten picks comprising of mud crabs, prawns, clams, squids, whole fishes, and many more; all of which are grilled to order. The varied and delicious selection are cooked with delectable Asian sauces and dips, while staying true to the local palate.




Complementing the richness of the ocean’s offerings are dishes such as a myriad of Italian antipasti; hearty soups such as Seafood Chowder, Seafood Bouillabaisse, Szechuan Soup with freshly homemade bread rolls & lavosh; meat cuts like Lamb Leg Roulade with mint sauce; curried delights like Bengal fish curry, Chicken Chettinad, Dhal Tadka, Chicken Masala, and more; a live seafood omelette station; sweet temptations such as sweet cherry frangipani tart, Sabah tea Panna Cotta, coconut Crème Brûlée, coffee tenom ice cream, and many more.




Located on the same level as the lobby, Urban Kitchen is open daily from 6:30am until 10:30am for breakfast, and 12:00pm to 2:30pm for à la carte lunch. Buffet dinner is available from 6:30pm till 10:30pm at RM118 nett per adult from Sunday until Thursday and RM145 nett per adult on Fridays and Saturdays.

A special 25% discount is available for Hilton Dining members and a 20% discount for selected credit and debit cardholders.

For further enquiries or reservations, please call 088 356 000 or email kotakinabalu_info@hilton.com


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a