Skip to main content

NEW SIGNATURE DISH by UK MasterChef Champion Ping Coombes' at URBAN KITCHEN, HILTON KOTA KINABALU

A home cook who rose to stardom in the world of cooking after winning the coveted MasterChef trophy back in 2014, Ping Coombes, with her family in tow, were in Sabah for a week earlier this month. Coombes was hosted by Hilton Kota Kinabalu during her stay in the Land Below The Wind. 


On a mission to spread her love for Malaysian food in the UK, Masterchef has been an intergal platform that has allowed her to showcase an array of Malaysian flavours to a mass audience. More than just a talented chef, Coombes is the owner of Ping Pan-Asian, a new contemporary Pan-Asian restaurant and delicatessen, as well as an author of a best-selling cookbook, aptly named MALAYSIA.

Photo by Yatie

During the trip, the accomplished chef met up with Hilton Kota Kinabalu's Executive Chef Shanmuganatha and shared the recipe for one of her signature dishes, Kapitan Chicken Curry. A well loved favorite in South East Asia, the aromatic dish utilises a blend of spices often used in Malay cooking and is frequently enjoyed with piping hot white rice or Roti Jala. 

Coombes' recipe features a delightful spice paste made from a host of local ingredients such as ginger, galangal, lemongrass, dried chilli, shallots and more. The foundation of the punchy dish, the fragrant paste is balanced with thick coconut milk for a creaminess and tamarind concentrate for a hint of tanginess. 


The celebrity-inspired signature dish is now a permanent fixture in Urban Kitchen's à la carte menu, the first for all-day dining restaurant with global culinary selections with local specialties and western favourites. The delicious Kapitan Chicken Curry is a welcomed additions at RM48 nett. 

Photo by Yatie

Located on the same level as the lobby, Urban Kitchen is open daily from 6.30am until 10.30am for breakfast, and 12.00pm to 2.30pm for à la carte lunch. Buffet dinner is available from 6.30pm till 10.30pm at RM118 nett per adult from Sunday until Thursday and RM145 nett per adult on Friday and Saturday. 

A special 25% discount is available for Hilton Dining members and 20% discount for selected credit and debit cardholders.

For further enquiries or reservations, please call 088 356 000 or email kotakinabalu_info@hilton.com

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang