Skip to main content

Destinasi Kundasang : Dream World Resort

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia!

Ni nak memperkenalkan lagi salah satu tempat penginapan menarik yang ada kat Kundasang.



Dream World Resort. Terletak di Jalan Mesilau, Kundasang. Lokasi senang jak nak cari kalau sesiapa pernah pegi ke Desa Cattle Farm tu. Resort ni bersebelahan saja dengan 'New Zealand Malaysia' tu.....

Dah macam duta pelancongan pulak aku ni......hehe
Maklumlah tahun depan kan Tahun Melawat Malaysia....so aku tolong promote lah tempat2 menarik kat Sabah ni......:D

Actually tak pernah stay tempat ni tapi mengikut feedback kawan2 yang pernah stay kat sini, memang ok.
Harga bilik semalam daripada RM250.00 - RM300.00
Ada sesetengah bilik yang ada jakuzi tau, sesuai untuk sesapa yang nak pergi berhoneymoon. romantik gitu ;p
View resort ni menghadap lembah Kundasang.....nampak luas pemandangan, tengok gunung ganang dan kebun sayur2an dari kejauhan.....

Aku tau cuti sekolah dah nak abis tapi cuti tahun depan kat ada, so set awal2, tanda dalam kalendar percutian tu dan yang paling penting jangan lupa isi tabung cuti masing2....nak bercuti mesti ada ongkosnya kan....hehe

Nak lihat lebih banyak foto resort ni, silalah ke Worldsofcolours

TaTa!

Comments

  1. Kundasangggggg....tungu SA datang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni versi Kundasang mu tunggu aku datang lah ni.....hehehe

      Delete
  2. Cantiknya view nya Mia... bila lah mo kesini bah...hehe..:)

    ReplyDelete
  3. sebut kundasangpun dah rasa aman jer... macam bestjer...
    nampak mewah juga tempatni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa resort ni mula2 buka mmg mahal tapi byk persaingan resort dan hotel kat kundasang, dorang dah turunkan harga......

      Delete
  4. Memang tempt ini cantik. Tak rugi jika pergi ke kundasang ni.

    ReplyDelete
  5. Cantiknya. Bilalah bleh sampai sana ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah....satu hari sampai juga ke sini tu..... :D

      Delete
  6. sgt sgt menarik!TQ sebab share kan tempat menarik kat sabah :) sabah best bah!

    ReplyDelete
  7. Saya dpt FM Desa Cattle Farm tu..dari akak ipar yg baru balik dari sana...hahahaha...Mmg kena simpan duit dari sekarang! hahaha

    ReplyDelete
  8. kundasang...wait wait... xtau nak sampai sana bila..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah....ada rezeki nanti boleh sampai sini :D

      Delete
  9. Sabah nie salah satu detinasi yg sy nak sgt pegi..inshaallahkalauade rezki tahunkedepn nanti bila dah settle down..hehe..doakan yer

    ReplyDelete
  10. jauh sgt la nak ke sana. Sini pon tak abis lagi pusing. Tapi still boleh masuk queue tahun tahun tahun depan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya......harus listkan dalam destinasi percutian tu.....:D

      Delete
  11. cantiknya pemandangan dia mia...

    ReplyDelete
  12. sabah sgt aida nak gi tahun depan... asyik tertangguh aje plan nak ke sabah :-) nice review!
    first time aida terjah sini... salam kenal ye.

    ReplyDelete
  13. hai, salam kenal dr SRC..

    saya datang sini dan follow awak..sudi la singgah dan follow blog saya di http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com.tq

    Sya pun orang Sabah juga..ada nampak signboard dream world resort masa pegi new Zealand Malaysia..rupanya cantik pula penginapan di situ kan..

    ReplyDelete
  14. Cantiknya view!!! bila sebut kundasang...teringat drama Dejavu di Kinabalu..diaorang buat pengambaran kat kundasang ..

    ReplyDelete
  15. Entah bilalah boleh sampai Kundasang ni mia... jangankan duk resort ni huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a