Destinasi Kundasang : Dream World Resort - Mia - Memories of Mine

Latest

Friday, December 27, 2013

Destinasi Kundasang : Dream World Resort

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia!

Ni nak memperkenalkan lagi salah satu tempat penginapan menarik yang ada kat Kundasang.



Dream World Resort. Terletak di Jalan Mesilau, Kundasang. Lokasi senang jak nak cari kalau sesiapa pernah pegi ke Desa Cattle Farm tu. Resort ni bersebelahan saja dengan 'New Zealand Malaysia' tu.....

Dah macam duta pelancongan pulak aku ni......hehe
Maklumlah tahun depan kan Tahun Melawat Malaysia....so aku tolong promote lah tempat2 menarik kat Sabah ni......:D

Actually tak pernah stay tempat ni tapi mengikut feedback kawan2 yang pernah stay kat sini, memang ok.
Harga bilik semalam daripada RM250.00 - RM300.00
Ada sesetengah bilik yang ada jakuzi tau, sesuai untuk sesapa yang nak pergi berhoneymoon. romantik gitu ;p
View resort ni menghadap lembah Kundasang.....nampak luas pemandangan, tengok gunung ganang dan kebun sayur2an dari kejauhan.....

Aku tau cuti sekolah dah nak abis tapi cuti tahun depan kat ada, so set awal2, tanda dalam kalendar percutian tu dan yang paling penting jangan lupa isi tabung cuti masing2....nak bercuti mesti ada ongkosnya kan....hehe

Nak lihat lebih banyak foto resort ni, silalah ke Worldsofcolours

TaTa!

27 comments:

  1. Kundasangggggg....tungu SA datang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni versi Kundasang mu tunggu aku datang lah ni.....hehehe

      Delete
  2. Cantiknya view nya Mia... bila lah mo kesini bah...hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai juga tu di sini bah atiey....... :D

      Delete
  3. sebut kundasangpun dah rasa aman jer... macam bestjer...
    nampak mewah juga tempatni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa resort ni mula2 buka mmg mahal tapi byk persaingan resort dan hotel kat kundasang, dorang dah turunkan harga......

      Delete
  4. Memang tempt ini cantik. Tak rugi jika pergi ke kundasang ni.

    ReplyDelete
  5. Cantiknya. Bilalah bleh sampai sana ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah....satu hari sampai juga ke sini tu..... :D

      Delete
  6. sgt sgt menarik!TQ sebab share kan tempat menarik kat sabah :) sabah best bah!

    ReplyDelete
  7. Saya dpt FM Desa Cattle Farm tu..dari akak ipar yg baru balik dari sana...hahahaha...Mmg kena simpan duit dari sekarang! hahaha

    ReplyDelete
  8. kundasang...wait wait... xtau nak sampai sana bila..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah....ada rezeki nanti boleh sampai sini :D

      Delete
  9. Sabah nie salah satu detinasi yg sy nak sgt pegi..inshaallahkalauade rezki tahunkedepn nanti bila dah settle down..hehe..doakan yer

    ReplyDelete
  10. jauh sgt la nak ke sana. Sini pon tak abis lagi pusing. Tapi still boleh masuk queue tahun tahun tahun depan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya......harus listkan dalam destinasi percutian tu.....:D

      Delete
  11. sabah sgt aida nak gi tahun depan... asyik tertangguh aje plan nak ke sabah :-) nice review!
    first time aida terjah sini... salam kenal ye.

    ReplyDelete
  12. hai, salam kenal dr SRC..

    saya datang sini dan follow awak..sudi la singgah dan follow blog saya di http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com.tq

    Sya pun orang Sabah juga..ada nampak signboard dream world resort masa pegi new Zealand Malaysia..rupanya cantik pula penginapan di situ kan..

    ReplyDelete
  13. Cantiknya view!!! bila sebut kundasang...teringat drama Dejavu di Kinabalu..diaorang buat pengambaran kat kundasang ..

    ReplyDelete
  14. Entah bilalah boleh sampai Kundasang ni mia... jangankan duk resort ni huhu

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!