Skip to main content

Destinasi Kundasang : Dream World Resort

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia!

Ni nak memperkenalkan lagi salah satu tempat penginapan menarik yang ada kat Kundasang.



Dream World Resort. Terletak di Jalan Mesilau, Kundasang. Lokasi senang jak nak cari kalau sesiapa pernah pegi ke Desa Cattle Farm tu. Resort ni bersebelahan saja dengan 'New Zealand Malaysia' tu.....

Dah macam duta pelancongan pulak aku ni......hehe
Maklumlah tahun depan kan Tahun Melawat Malaysia....so aku tolong promote lah tempat2 menarik kat Sabah ni......:D

Actually tak pernah stay tempat ni tapi mengikut feedback kawan2 yang pernah stay kat sini, memang ok.
Harga bilik semalam daripada RM250.00 - RM300.00
Ada sesetengah bilik yang ada jakuzi tau, sesuai untuk sesapa yang nak pergi berhoneymoon. romantik gitu ;p
View resort ni menghadap lembah Kundasang.....nampak luas pemandangan, tengok gunung ganang dan kebun sayur2an dari kejauhan.....

Aku tau cuti sekolah dah nak abis tapi cuti tahun depan kat ada, so set awal2, tanda dalam kalendar percutian tu dan yang paling penting jangan lupa isi tabung cuti masing2....nak bercuti mesti ada ongkosnya kan....hehe

Nak lihat lebih banyak foto resort ni, silalah ke Worldsofcolours

TaTa!

Comments

  1. Kundasangggggg....tungu SA datang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni versi Kundasang mu tunggu aku datang lah ni.....hehehe

      Delete
  2. Cantiknya view nya Mia... bila lah mo kesini bah...hehe..:)

    ReplyDelete
  3. sebut kundasangpun dah rasa aman jer... macam bestjer...
    nampak mewah juga tempatni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa resort ni mula2 buka mmg mahal tapi byk persaingan resort dan hotel kat kundasang, dorang dah turunkan harga......

      Delete
  4. Memang tempt ini cantik. Tak rugi jika pergi ke kundasang ni.

    ReplyDelete
  5. Cantiknya. Bilalah bleh sampai sana ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah....satu hari sampai juga ke sini tu..... :D

      Delete
  6. sgt sgt menarik!TQ sebab share kan tempat menarik kat sabah :) sabah best bah!

    ReplyDelete
  7. Saya dpt FM Desa Cattle Farm tu..dari akak ipar yg baru balik dari sana...hahahaha...Mmg kena simpan duit dari sekarang! hahaha

    ReplyDelete
  8. kundasang...wait wait... xtau nak sampai sana bila..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah....ada rezeki nanti boleh sampai sini :D

      Delete
  9. Sabah nie salah satu detinasi yg sy nak sgt pegi..inshaallahkalauade rezki tahunkedepn nanti bila dah settle down..hehe..doakan yer

    ReplyDelete
  10. jauh sgt la nak ke sana. Sini pon tak abis lagi pusing. Tapi still boleh masuk queue tahun tahun tahun depan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya......harus listkan dalam destinasi percutian tu.....:D

      Delete
  11. cantiknya pemandangan dia mia...

    ReplyDelete
  12. sabah sgt aida nak gi tahun depan... asyik tertangguh aje plan nak ke sabah :-) nice review!
    first time aida terjah sini... salam kenal ye.

    ReplyDelete
  13. hai, salam kenal dr SRC..

    saya datang sini dan follow awak..sudi la singgah dan follow blog saya di http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com.tq

    Sya pun orang Sabah juga..ada nampak signboard dream world resort masa pegi new Zealand Malaysia..rupanya cantik pula penginapan di situ kan..

    ReplyDelete
  14. Cantiknya view!!! bila sebut kundasang...teringat drama Dejavu di Kinabalu..diaorang buat pengambaran kat kundasang ..

    ReplyDelete
  15. Entah bilalah boleh sampai Kundasang ni mia... jangankan duk resort ni huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang