Skip to main content

Sakit Penat

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hari ni keja balik.....
Tak boleh gatal nak sambung cuti sebab kawan2 yang merayakan krismas menyambung cuti dorang lagi. Aku raya tu dah berabis cuti so sekarang kira macam berganti lah kan.... (^_^)

Semalam aku manfaatkan cuti dengan rehat jak. Kami tak pegi ke mana2 cuma ke bandar kejap nak menyelesaikan segala liabiliti bulanan.
Aku pulak lepas abis sakit pompuan bulanan ni, sakit pinggang jak.....sakit sangat sampai tak tertahan minta urut dengan hubby dan tolong tampalkan koyok kat belakang.
Damia siap simpati lagi.......cian umi, cakit cini sambil tunjuk2 belakangnya.

Aku suspek sakit belakang ni mungkin akibat keja aku kat opis tu, dari pagi membawa ke petang asyik duduk menghadap pc jak.
Balik keja, korang paham lah apa yang dibuat, mengurus rumah, anak2 dan hubby. Cuci pakaian, masak, lipat baju (ni pun kadang2 tak sempat, dah jadi gunung kinabalu dah dalam bakul tu)........
Kalau tak mungkin faktor usia.......huhu dah masuk 30-an ni tenaga tak sama dengan masa 20-an dulu kan....

kalau dapat pegi spa minta urut2 badan ni kan best.....tapi tak tahu bilalah ada masa....




Share from Facebook

Note : yang ni aku jumpa kat FB.....boleh juga diamalkan. Kadang2 terpikir juga, orang dulu2 sampai 10 11 anak, tabik spring kat dorang dapat jaga anak yang ramai gitu sambil mengurus rumah tangga :D

Comments

  1. Bukan masa nak tidur aje Mia... sebaiknya diamalkan selalu. Masa masak, membasuh, mop lantai, lipat baju boleh aje. Sambil dilagukan lagilah syok sebab akan jadi kebiasaan - Damia pun pasti akan ikut jadinya.

    ReplyDelete
  2. Rsnya mia kerana kerja dari pagi sampai malam tuh ..dari opis sampai kerumah ..tuh yg jadi sakit badan tak cukup rehat kan..sy pun dah lama tak berurut..sedap kan kalau sekali sekala..

    ReplyDelete
  3. Setakat ni belum amalkan lagi. Adoi asik terlupa je. Mmg berazam nak buat.

    Akk ni nak masuk 40 dah. Sakit sana sakit sini gak. Pinggang ni klau bongkok mmg rs sakit. Sama la. Kat opis mengadap pc jak.

    ReplyDelete
  4. Tugasan seorang perempuan memang tak pernah berhenti. Kesian tengok isteri dan ibu yang muka keletihan dan pucat lesi je..mengadu pun sekadar cakap je kan..kerje tetap kerja..

    ReplyDelete
  5. Boleh dipraktikkan selalu....bgus perkongsian ini utk isteri-isteri diluar sana :)

    ReplyDelete
  6. tb pon kekadang skt belakang gak..mcm dkt tulang2 belakang mcm mencucuk aje rase...klu dapat diurut enaknye hehe..tp tuh la mybe sbb kje mengadap pc aje kot

    ReplyDelete
  7. Cuba amalkan minum anlene concentrate (dlm kotak)..perisa coklat n vanila.

    ReplyDelete
  8. salam....berkunjung ke sini....
    Rasanya infek sakit belakang tu sbb duduk trlalu lama kot....

    ReplyDelete
  9. ye kot, bolah dah masuk 30-an mmg mudah sakit pinggang -> saya la tu.. hihihi
    Dah la kerje mmg mengadap komputer 24 jam… nasib baik hubby ada juga skill urut mengurut ni…lega la sikit lepas kena urut :)

    ReplyDelete
  10. Kena amalkan nie..thanks 4 sharing dear.. =D

    ReplyDelete
  11. Perkongsian Sunnah yang bagus ini. Boleh di amalkan sebelum tidur bacaan ini.

    ReplyDelete
  12. wah bagus ni nak kena amalkan jugak...

    ReplyDelete
  13. Banyak kali gak dengar pasal pesanan nabi tu...amalkan je belum...hehe...awak baru je 30 an Mia Okje ni...lagilah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a