Skip to main content

Worldsofcolours: Foto di hujung tahun

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Awal pagi dah update blog....
Konon rajin di hari cuti ni. Kiranya nak keluar berjalan tapi rancangan terpaksa ditunda tengahari sikit sebab ada orang datang nak baiki sinki dapur yang tersumbat.
Bukan sinki kami yang tersumbat tapi sinki orang atas. Kat tingkat satu, kan kami duduk ground floor.

Paham2 jak lah suda namanya duduk apartment, yang duduk paling bawah memang akan kena tempias bila orang atas ada masalah...huhu
Dorang nak korek benda2 menyumbatkan sinki tu melalui saluran yang ada kat atas dapur rumah kami tu. Harapnya cepat2lah dorang buat semua keja tu, kalau lambat alamatnya memang tak keluarlah kami hari ni...huhu

Lupakan sebentar pasal sinki tersumbat tu, semalam si Daddyziyyad ada bertanyakan tentang blog atau instagram hubby.......katanya nak tengok foto-foto gitu.
Hubby aku tu bukan minat insta-insta atau blog ni. Dia minat baca blog tapi nak berblog dia tak berapa nak ada bakat menulis katanya....
Selalunya foto-foto yang hubby snap, dia akan kongsikan di laman facebooknya. Tapi sebenarnya aku ada juga buatkan satu blog khas untuk foto-foto si hubby. 
So sudi-sudilah berkunjung ke Worldsofcolours ye....:D


Untuk foto terbaru boleh klik link di bawah ni

Worldsofcolours: Foto di hujung tahun



Ok, happy holiday !


Comments

  1. okeh,,,,akan terjah blog worldsofcolours tu...

    ReplyDelete
  2. mmg cantik2 bah Mia gambar2 yg di ambil hubby mu tu.. mmg tertarik mo tengok..hehe.
    Mia, ndak cuba hantar pic2 tu di majalah kah? hehe..mcm Wak Gelas tu..:)

    ReplyDelete
  3. Inshaallah akan terjah tengok foto2 yg kreatif n menarik hubby mia tuh..:)
    selamat bercuti yea..

    ReplyDelete
  4. Wah..suami isteri sama minat menulis dan bergambar.. bagusnya.. saling menyokong..

    ReplyDelete
  5. ada kesempatan tb sergah blog tuh hehe

    ReplyDelete
  6. Ada peminat tu Mia....suh hubby buat bloglah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa