Cuti lagi - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, December 24, 2013

Cuti lagi

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Nak update blog juga hari ni walaupun takda idea.
Sebab hari ni aku setengah hari jak keja, company suruh balik awal rehat2 kat rumah...hehe
Hari ni juga adalah hari gaji sebab esok public holiday, bank tutup, takda orang keja masukkan duit. :p
Boleh lah aku menipiskan poket hari ni tapi bukan nak bershopping, nak membayar hutang piutang setiap bulan.......wahhhhh

Jalan raya adalah lengang hari ni......
So sapa-sapa yang ingin ke bandar pagi2 ni di alu-alukan.
Esok cuti belum rancang nak pegi mana....
Kalau tetiba rajin tu, memang korang akan tahu nanti sebab harus di post kan dalam blog :p

Semalam ada yang bertanyakan tentang gambar lobster dalam entri aku tentang steamboat tu.
Bukan aku yang makan, mahal yang amat sangat.
Tak tertelan rasanya nak makan benda camtu walaupun sedap.
pernah makan dulu tu pun sebab orang belanja

Ada juga kawan bertanya tentang gambar2 yang aku post dalam blog ni.
Gambar tu semua hasil karya hubby.
snap guna Kamera Nikon D7000 dan di touch up sedikit menggunakan perisian Light Room dan Photoshop.
Gambar yang paling hubby suka snap pemandangan dan moment

Ok. sekian laporan dari orang KK...hehe



13 comments:

  1. selamat bercuti sakan esok yeaaa. dan selamat hari gaji. hehe

    ReplyDelete
  2. Sini pun sudah cuti Mia.. nurse2 ramai sdh yg cuti...hehe..jalan mmg lengang..:)

    ReplyDelete
  3. oh cuti dari Christmas eve lg yer mia..kat sini pun dah sibuk sbb nak krismas ngan thanksgiving..kemain lagi depa nie 2 hari coti gitu..

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti... SELAMAT TAHUN BARU 2014...dari Bunda..

    ReplyDelete
  5. Bestnye cuti. Sy kerja lagi hr ni. Esok br cuti. Duduk rumah saja la esok. Tak de plan nak pegi mana.

    ReplyDelete
  6. Di sana masih ramai penganut Kristian itu yg dibagi balik awal ye Mia. Esok kan mereka meraikan perayaan besar mereka.

    ReplyDelete
  7. Tapi nak compare dgn harga kat semenanjung, lobster kat KK murah la kan...ekekekeke

    Your husband punya hasil fotografi mmg cantik..dia takda blog/instagram ke yg boleh saya tgk hasilnya?

    ReplyDelete
  8. Happy holiday.. mmg terbaik la gambar tue..cantik sgt.. =D

    ReplyDelete
  9. Menarik gambar ni.. mmg nampak berseni..

    ReplyDelete
  10. Betul tu Mia kalau pun sedap tapi mahal dan dan tu rasa mcm tak selera haha...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!