Skip to main content

Cuti lagi

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Nak update blog juga hari ni walaupun takda idea.
Sebab hari ni aku setengah hari jak keja, company suruh balik awal rehat2 kat rumah...hehe
Hari ni juga adalah hari gaji sebab esok public holiday, bank tutup, takda orang keja masukkan duit. :p
Boleh lah aku menipiskan poket hari ni tapi bukan nak bershopping, nak membayar hutang piutang setiap bulan.......wahhhhh

Jalan raya adalah lengang hari ni......
So sapa-sapa yang ingin ke bandar pagi2 ni di alu-alukan.
Esok cuti belum rancang nak pegi mana....
Kalau tetiba rajin tu, memang korang akan tahu nanti sebab harus di post kan dalam blog :p

Semalam ada yang bertanyakan tentang gambar lobster dalam entri aku tentang steamboat tu.
Bukan aku yang makan, mahal yang amat sangat.
Tak tertelan rasanya nak makan benda camtu walaupun sedap.
pernah makan dulu tu pun sebab orang belanja

Ada juga kawan bertanya tentang gambar2 yang aku post dalam blog ni.
Gambar tu semua hasil karya hubby.
snap guna Kamera Nikon D7000 dan di touch up sedikit menggunakan perisian Light Room dan Photoshop.
Gambar yang paling hubby suka snap pemandangan dan moment

Ok. sekian laporan dari orang KK...hehe



Comments

  1. selamat bercuti sakan esok yeaaa. dan selamat hari gaji. hehe

    ReplyDelete
  2. Sini pun sudah cuti Mia.. nurse2 ramai sdh yg cuti...hehe..jalan mmg lengang..:)

    ReplyDelete
  3. oh cuti dari Christmas eve lg yer mia..kat sini pun dah sibuk sbb nak krismas ngan thanksgiving..kemain lagi depa nie 2 hari coti gitu..

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti... SELAMAT TAHUN BARU 2014...dari Bunda..

    ReplyDelete
  5. Bestnye cuti. Sy kerja lagi hr ni. Esok br cuti. Duduk rumah saja la esok. Tak de plan nak pegi mana.

    ReplyDelete
  6. Di sana masih ramai penganut Kristian itu yg dibagi balik awal ye Mia. Esok kan mereka meraikan perayaan besar mereka.

    ReplyDelete
  7. Tapi nak compare dgn harga kat semenanjung, lobster kat KK murah la kan...ekekekeke

    Your husband punya hasil fotografi mmg cantik..dia takda blog/instagram ke yg boleh saya tgk hasilnya?

    ReplyDelete
  8. Happy holiday.. mmg terbaik la gambar tue..cantik sgt.. =D

    ReplyDelete
  9. Menarik gambar ni.. mmg nampak berseni..

    ReplyDelete
  10. Betul tu Mia kalau pun sedap tapi mahal dan dan tu rasa mcm tak selera haha...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc