Skip to main content

Journey into the Year of Blooming Abundance with Hilton Kota Kinabalu

This Chinese New Year, Hilton Kota Kinabalu introduces its selection of Chinese delights and delectable dine-in menus. Themed the “Year of Blooming Abundance”, Hilton Kota Kinabalu will be bringing guests on a gastronomical journey like no other. 


Be surprised by the hotel’s very own version of authentic Chinese cuisine filled with an array of mouth-watering dishes to savour. Feast on various not to be missed dishes at Urban Kitchen such as Fried Rice with BBQ chicken wrapped in lotus leaf, Braised duck with mushroom braised, Mushroom & Chicken Dim Sum, Chicken & Prawn Dim Sum and the ever quintessential dish - the Yee Sang platter that will be tossed to usher in a new year filled with prosperity, good health, good wealth and more.




Choose between two selections of Yee Sang
a) Classic Yee Sang
 RM 88 nett- Regular (for 2-5 persons)
 RM 118 nett- Large (for 6-10 persons)

b) Salmon Yee Sang
 RM 128 nett - Regular (for 2-5 persons)
 RM 158 nett- Large (for 6-10 persons)

The takeaway Yee Sang can be ordered directly at Zest Café. 20% OFF selected credit cards or 25% Hilton Dining members discount is applicable.


Chinese New Year High-Tea Buffet from 2nd February to 6th February from 12:30pm to 3:00pm priced at RM88 nett per adult. 

Chinese New Year Reunion Buffet Dinner on 4th February 2019 from 5:30pm to 11:00pm priced at RM168 nett per adult. 

Chinese New Year Buffet Dinner on 5th & 6th February 2019 from 5:30pm to 11:00pm priced at RM138 nett per adult. 

Chap Goh Mei Buffet Dinner on 19th February 2019 from 6:30pm to 10:30pm priced at RM138 nett per adult. 

The takeaway Yee Sang can be ordered directly at Zest Café. 20% OFF selected credit cards or 25% Hilton Dining members discount is applicable on all offers.

Hilton Kota Kinabalu also welcomes guests for an Acrobatic Lion Dance Performance from the Wan San Temple Lion Dance Troupe on 5th February, 2019 on 2.00pm.

Come and join Hilton Kota Kinabalu in celebrating the beginning of a New Year, blooming in abundance of prosperity, success and luck. To make a reservation or to find out more information on this Chinese New Year Promotion, call +60 88 356 000 or emailkotakinabalu_fnb@hilton.com or visit kotakinabalu.hilton.com.

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a