Skip to main content

Media, Local & International Artiste Tossed Their Way to Good Fortune at Promenade Hotel Kota Kinabalu!

18 Jan 2019 | Chinese New Year celebration is never complete without the partaking of the traditional auspicious salad dish known as ‘Yee Sang’. To kick start the Year, Promenade Hotel Kota Kinabalu shared a customary tossing of ‘Yee Sang’ session with members of the press before indulging in a tantalizing medley of Must-Try festive dishes specially prepared by the Hotel’s Executive Chef Alvin Tan & his team of Master Chef’s.



Due to its past overwhelming response, Chef Alvin & his team will continue to serve this year’s ‘Yee Sang’ condiments with healthy Olive Oil to usher in Good HEALTH,Fortune, Luck, Wealth and Longevity throughout the year.



Besides the Healthy Prosperity ‘Yee Sang’, which is available for takeaways until 19th February, the media were also given a chance to sample NEW Must-Try range of Dim Sums that will be available throughout the Chinese New Year.









The list of highly recommended NEW Dim Sums by Dim Sum Chef Arthur Chew Foo Chung are Steamed Egg Dumplings, Deep Fried Yam Rolls with Scallop, Steamed Charcoal Buns with Salted Egg Custard Fillings, Steamed Oyster Dumplings with Sea Moss, Steamed Chicken & Smoked Duck Dumplings, Chicken Curry ‘Yam Kok’ & ‘Nasi Lemak’ Yam Kok.

These will also be available during Ballroom Dim Sum from the 1st to the 6th day of the Chinese New Year from 7.30am to 2.30pm. (In Rafflesia Ballroom from 5th-7th February 2019 and in Dynasty Restaurant from 8th-10th February 2019).

Dynasty Chinese Restaurant | Image from curiostraveller.com

The hotel’s Halal Dynasty Chinese Restaurant is also serving Prosperity Chinese New Year Set Menus with a choice of RM688 or RM888 per table of 5 persons and RM1,188 or RM1,688 per table of 10 persons. For diners who wish to select own choice of dishes, Dynasty Restaurant also offers delectable selections from its Special Chinese New Year Ala Carte Menu- which is available until the 15th day of Chinese New Year (‘Chap Goh Mei’) on Tuesday, 19th February 2019.



Wesley Liew Kuok Yit and Ms Fatimah Noryyah | image from curiostraveller.com

The lunch today was also attended by **various local and international artiste who are performing in the Hotel’s Annual Chinese New Gala Dinner at its Rafflesia Grand Ballroom. (**They include the renown Emcee of the night- Tenom-born Sabahan Wesley Liew Kuok Yit who won Most Popular Award and 4th placing in the 18th Astro Classic Golden Melody Singing Competition and Internationally acclaimed Child Performer- Ms. Fatimah Noryyah from 2018 Lets Sing Kids Season 5).

For current, ongoing and upcoming Food & Beverage promotional details at the Promenade Group of Hotels, call:
Promenade Café in Kota Kinabalu
(60)(88) 252396/265555 Ext:5107
Café@se7en in Tawau
(60)(89) 982910
Peppers Café in Bintulu
(60)(86) 858888

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a