Skip to main content

Promenade Hotel Kota Kinabalu fetes Media Friends!



Kota Kinabalu, Sabah .. 7th Dec 2018 | Promenade Hotel Kota Kinabalu had its annual Christmas Thanksgiving with members of print medias and influencers recently to celebrate comredship. All media fraternities were spoilt with an elaborate buffet dinner complete with a vast selection of signature dishes such as Cranberry Walnut Coleslaw, Oven Baked Turkey with Pineapple, Caramelized Onion & BBQ Sauce, Whole Roast Lacto Chicken with Crudités & Cranberry Sauces, Baked New Zealand Mussels with Grated Cheese and Apple Tarte Tatin - specially prepared by the hotel's Team of Master Chefs led by Executive Sous Chef - Leonard Lim.


To get the Christmas and New Year festivities up to good start, Promenade Hotels once again dazzled its hotel guests by decking out its lobby and entrance with a Giant Gingerbread Photo Arch display in the centre of the Hotel Lobby with colourful delights interweaved into the festive menus at its Restaurant & Bar.


"We've creatively planned our Christmas and New Year menus plus a hive of fantastic activity for the whole family and friends to enjoy throughout this festive season of goodwill and sharing before we draw the final curtain to mark the end of 2018." - said Mr Hafizan Wong, General Manager.


Promenade Hotel Kota Kinabalu has rolled out the series of festive indulgence throughtout the month of December 2018. Get the Christmas and New Year festivities up to good start with families, friends and business associates by spoiling them and yourself with lavish Festive Spreads, Set menus & Ala Carte. 


First in Kota Kinabalu  hotels, is Dynasty Halal Chinese Restaurant serving Chef's Signature Dishes - Braised *Lacto Chicken with Pumpkin Sauce & Deep Fried *Lacto Chicken served with Pickled Ginger Sauce. First Organically Certified Mozart Listening Chicken in Malaysia, Lacto Chicken is fed with Friendly Bacteria (Lactobacillus) and Farmed without Antibiotics & Growth Hormones. The meat contains less fat and cholesterol, and packed with greater flavours too!


There're more in store!!! Have yourself a Merry Little Christmas Guess and Stand a Chance to WIN a 3 Days 2 Nights stay in Promenade Club Floor Room with Breakfast and Sunset Cocktail at the Promenade Club Lounge at Promenade Hotel Kota Kinabalu by taking a wild guess on the weight of our Gingerbread Photo Arch. For details, check-out 'Promenade Hotels & Resort' Facebook Fan Page [ CLICK HERE ]
Whether it's a year-end Christmas or New Year party with your colleagues, friends or an intimate family get-together this Festive Season, be your own party planner with the assistance from our Event Specialist at Promenade Hotel Kota Kinabalu. Call them at Tel 60 88 251 415 / 265 555 Ext: 3013 or visit their Official Website [ CLICK HERE ]

Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa