Skip to main content

Viva Le Fete with Le Meridien Kota Kinabalu this Christmas!

Kota Kinabalu, Sabah - Unlock limitless festive inspirations at Le Méridien Kota Kinabalu this holiday season with fascinating dining offers prepared by Executive Chef Fahdrul and his culinary team. This holiday season will be delightful Christmas curated with your favourites dishes.


Our all day dining - Latest Recipe offers delicious Festive Buffets - Christmas Eve Dinner at RM158nett per adult and RM70nett per child, Christmas Day Lunch and Christmas Day Dinner, each at RM138nett per adult and RM60nett per child; and RM158nett per adult and RM70nett per child for New Year's Eve Dinner.

With more than 100 appetizing international and local dishes including a dessert wonderland, guests will be spoiled with choices. The hotel is now offering a limited special Early Bird at RM118nett per adult and RM50nett per child for all the buffets mentioned above. Guests can purchase these vouchers from the Festive Desk located at hotel lobby. 


Le Méridien Kota Kinabalu is offering its first New Year Countdown Dessert Buffet at RM60nett per adult and RM30nett per child, available on 31st Dec 2018 from 10.30pm to 12.00am at Latest Recipe. Welcome the New Year sweetly with the hotel's creative cakes, puddings, pastries, pies and your favourite local dessert.

Over at Favola, keep it intimate and chic with our 5-course Christmas Eve Set Dinner at RM300nett per adult (food only) and the 5-course New Year's Eve Set Dinner at RM350nett per adult (food only).




Do not miss out our yummy Christmas Goodies featuring mouth-watering Christmas Roasts including Roast Australian Rib Eye at RM420nett (approx. 2 kg), Roast Turkey at RM380nett (approx. 4-5 kg) and Roast Australian Boneless Lamb Leg at RM200nett (approx. 1.5 kg). All roasts are served with wide dishes and jus. 





We also offer Traditional Yule Cake at RM150nett (1kg), Traditional Christmas Pudding with Vanilla Sauce (1kg) at RM380nett, Speciality Fruit Cake (1kg) at RM200nett, Mince Pies (2 pcs) at RM20nett and Assorted Cookies (3 pcs) at RM15nett.

The Christmas Wish Project is one of the many CSR efforts organised by the Le Méridien Kota Kinabalu. This year, the hotel collected the 127 Christmas wishes from hostels for underpriviliged students namely Don Bosco and Woori Jib, and homes for special needs - Bukit Harapan and Care Haven. According to General Manager Rachael Harman, 'Christmas is a time of giving and sharing, and is not limited to those that we love and care for. We have the capacity to make someone's Christmas brighter, so we hope our generous guests will share the joy of giving with the residents of these homes.'

Guests can select their Christmas Wish Card from the Christmas tree at the hotel lobby, purchase the item stated and return the wrapped gift to the hotel by 20th Dec 2018.

To find out more about the hotel's special festive offerings and activities, check out their Facebook Page or call +6088 322 238.



Comments

  1. Allahuuuu.. makanan makanan nyaaa sangat menggiurkan! rasa nak masuk dalam gambar, makan hahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a