Skip to main content

Over the Moon with Promenade's very own Mooncakes!

Assalamualaikum .. Kota Kinabalu, Sabah. Wednesday, 15th August 2018 | Known for its range of exquisitely crafted Halal mooncakes, Promenade Hotel Kota Kinabalu is proud to once again unveil its much-anticipated tapestry of unique flavours for this year's Mid-Autumn Festival. A Total of 8 mooncakes and 3 mini crystal mooncakes were officially launched by the hotel's General Manager - Mr.Hafizan Wong at the hotel's Lobby Lounge.



Besides bring back the popular Musang King Durian Paste Mooncake, Mooncake aficionados will be more than delighted to enjoy 2 NEW flavours this year - Pumpkin & Yam available in both mooncakes and crystal mooncakes [**Mini Crystal Durian Mooncakes, **Mini Crystal Pumpkin Paste & **Mini Crystal Yam Paste - all specially prepared by Dynasty Restaurant's team Master Chefs led by Dim Sum Chef - Arthur Chew Foo Chung. 
(**Only available at Promenade Hotel Kota Kinabalu).



"This and the whole range of Promenade's mooncakes are halal, with less sugar and minimum preservatives. Therefore, it's best refrigerated. Besides selling our mooncakes here in Kota Kinabalu, we will also be making them available at Promenade Hotel Tawau and Promenade Hotel Bintulu." said Mr.Hafizan Wong.

Image from https://curiostraveller.com

The launch was witnessed by Senior Citizens from the Senior Day Care Centre of Kota Kinabalu's Widows Welfare Association / (SDCC-KKWWA) and friends from the media fraternity followed by a sumptuous lunch and mooncake tasting.



"We've specially invited aunties from SDCC-KKWWA whom we believe will appreciate Chinese Festive Gathering such as our Mooncake tasting today. All guests in attendance were each given a miniature box of mooncakes in this year's aesthetic Mooncake box available in orange and red.



Promenade's Mooncakes will be on sale until the actual Mooncake Festival Day (or while stocks last) on Monday, 24th September 2018 from 10am - 8pm at the Mooncake Sales Counter in the Hotel Lobby and from 8pm - 10pm at Dynasty Restaurant (Ground Floor), For current, ongoing an upcoming Food & Beverage Promotional details, please call Promenade Cafe' / Dynasty Chinese Restaurant / Lobby Launge / Deli Corner at Tel: (60)(88) 252 396 / 265 555 Ext: 5107.

Comments

  1. dekat pejabat ni ada juga staf yg pandai buat mooncake ni...
    sedap...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a