Skip to main content

Promenade Hotel Kota Kinabalu's Dynasty Chinese Restaurant - New Look - Officially Unveiled

Assalamualaikum

Kota Kinabalu, Sabah. Tuesday, 14th March 2018 - Dynasty Chinese Restaurant at Promenade Hotel Kota Kinabalu celebrates its official grand opening after 3-month elegant facelift, in a simple yet meaningful ceremony beginning with loud crackling sounds of firecrackers to commemorate the auspicious event graced by Y.B. Datuk Seri Panglima Masidi Manjun, Minister of Tourism, Culture & Environment and hotel's Group Chief Executive Officer - Mr.Adrian Wei.




Located on the ground floor and 1st floor of the hotel, the newly refurbished Halal Chinese Restaurant, offers innovative culinary delights amid a modern, stylish and elegant setting. Using elements of wood and blooming flower concept, the overall design and decoration of this brand new Dynasty Chinese Restaurant, is aimed at creating a sense of tranquillity while guests enjoy a whole new dining experience as it continues to serve exquisite Chinese Cuisines prepared by Chinese Master Chefs led by the Hotel's Executive Chef Alvin Tan.


Entirely private and exclusive, it also comes with 3 elegant private dining rooms (namely Fuzhou, Pingnan & Gutian) for table of 10 persons in each room, which will surely impress and make any celebration truly special.



Another new feature is the Chinese Restaurant's Show Kitchen where guests were entertained with Live Dim Sum Making by Dim Sum Master Chef - Arthur Chew Foo Chung during the Grand Opening. Chef Arthur demonstrated his culinary art in preparing signature Dim Sums namely Crystal Prawn Dumplings and Steamed 'Siau Lung Pau'. Famed for its piping Halal Hong Kong style dim sum, Dynasty Chinese Restaurant is ready to welcome diners back with a whole new dining experience!" - said Ms. Anita Chung, Group Director of Sales & Marketing.


"In conjunction with this grand opening, we shall be extending the current *20% Discount on total F&B bill (*T&C Apply) and offer signature appetizers namely Candied Amber Walnuts, Braised Peanuts, Salted Cashew Nuts and Osmanthus Flower Tea at RM1 per serving (instead of the normal price at RM5 per serving) until 31st March 2018." Added Anita.




This Chinese Halal Restaurant opens for lunch from 11.30am to 2.30pm and for dinner from 6.30pm to 10.30pm; Sundays and Public Holidays it is open from 7.30am to 2.30pm for brunch. For enquiry, please call F&B Hotline at 088-252396.

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a