Skip to main content

Ohsem Giveaway by Mrs Pip (22/11/17 - 6/12/17)

Assalamualaikum


Hi korang ! Sedang tidak kesibukan ni maka Kmia menjoinkan diri giveaway yang dianjurkan oleh Blogger MrsPip ni. 
Kmia dan MrsPip sebenarnya dalam satu komuniti  yang sama, Komuniti #sabahanblogger katanya. Sama-sama study di UMS dahulu tapi tidak mengenali satu sama lain sebab lain course πŸ˜… Dan pernah berjumpa sekali di satu event di Hotel Promenade beberapa bulan yang lalu.

Ok berbalik kepada giveaway MrsPip ni, syarat2nya mudah sahaja ... korang wajib

 1/ sila tinggalkan komen di entry post mrs pip >>> Xmas 'Shop & Win' Gift Campaign <<<

2/ follow blog mrs pip 

3/ follow fan page mrs pip, klik di sini >>> MrsPip18 <<< 

4/ follow Instagram mrs pip, klik di sini >>> MrsPip18 <<< 

5/ buat satu entry bertajuk "Ohsem Giveaway by Mrs Pip (22/11/17 - 6/12/17)" dan letakkan banner di entry korang dan backlink kan banner tersebut ke entry mrs pip.

6/ ceritakan di dalam entry korang sedikit mengenai pengalaman menarik mengenai Krismas korang (jika ada) yang pernah korang lalui ATAU nyatakan (mengikut kreativiti anda) Saya nak menang Ohsem Giveaway by Mrs Pip kerana ..................................... 

7/ tinggalkan link URL entry korang di kotak komen di bawah beserta fan page dan IG korang

8/ pemenang yang terpilih WAJIB buat entry khas untuk reveal hadiah yang diterima dan dalam entry tersebut perlu masukkan link URL giveaway ini.

Ada juga syarat optional .. itu korang kena terjah blog MrsPip kalau nak tahu ye 😁

Pengalaman Menarik mengenai sambutan krismas?
Kmia dari zaman belajar di U dulu memang dikelilingi oleh kawan-kawan yang menyambut krismas. Housemate dan Geng Karas secourse mate juga hampir kesemua menyambut krismas. Satu tradisi dorang semasa sambutan krismas yang Kmia rasa agak menarik ialah aktiviti bertukar-tukar hadiah. Best tau bila korang beli hadiah untuk rakan dan pada masa yang sama dapat hadiah dari teman yang lain. Aktiviti ni kami teruskan semasa perjumpaan atau reunion rakan-rakan secourse mate semasa belajar dahulu. 

Giveaway ini akan tamat pada 06/12/2017 so cepatan korang. Good luck untuk semua!😊



Comments

  1. singgah sini dr segmen yg sama

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/sis-gee-first-giveaway.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan πŸ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🀭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli πŸ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur πŸ˜‚ ni pertama kali kmia siang