MIXED NUTTY SALAD with EGG - Mia - Memories of Mine

Latest

Sunday, December 3, 2017

MIXED NUTTY SALAD with EGG

Assalamualaikum

Hi korang! 
Hari tu kan Kmia ada post Salad-Salad Cinta .. ramai yang ingat Kmia kongsi resepi padahal post tu langsung tak ada kaitan dengan masak-masak pun. 
Sampai ada yang minta kongsi resepi salad-salad cinta tu ๐Ÿ˜…

So untuk tidak menghampakan korang, Kmia kongsikan resepi salad ala ala Secret Recipe gitu. 
Kmia dan Hubby sangat suka dengan Mixed Nutty Salad yang ada kat Secret Recipe tu. Tapi kalau nak makan selalu memang cepat nipislah poket. Harga boleh tahan kan ๐Ÿ˜…
Jadi kitaorang carilah dressing salad ala ala restoran tu. Cari punya cari akhirnya terjumpa juga hehe

Kmia dah cuba buat beberapa kali dan memang sama gitu. Korang tak percaya, korang cuba resepi ni.

MIXED NUTTY SALAD with EGG

Bahan-Bahan :
Daun Salad (apa-apa jenis salad pun boleh)
Telur Rebus
Roasted Mixed Nut (kekacang yang dipanggang tanpa ada apa-apa perisa tambahan)
Tomato Ceri
Dressing Salad Roasted Sesame (Jenama Kewpie)

Cara Penyediaan :
Campurkan kesemua bahan dalam satu mangkuk dan tuang dressing salad tadi secukup rasa. Kacau-kacau-kacau .. siap!
Sedia untuk dimakan ๐Ÿ˜‰


Selamat mencuba !





5 comments:

  1. i love salad so muchhhhh

    hii jmput join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  2. Simple juga kan cara buat dia ni.. nampak berkhasiat.. boleh la makan hari2 >.<

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!