Skip to main content

PROMENADE HOTEL KOTA KINABALU | Celebrates The Season of Giving in its 'Operations Santa Jingle Belly'

Assalamualaikum

14th December 2017 | Promenade Hotel Kota Kinabalu's 24/7 Operations Santa Jingle Belly kicked off with Santa trolling down the hotel's grand staircase (from 1st Floor Foyer to the Ground Floor) while the Christmas song 'Santa Claus is Coming to Town' was sang. Santa began collecting donations in kind (used and new), with his Jingle Belly basket, from supportive hotel guests and hotel staffs. As soon as Santa reached the Giant Santa in the hotel lobby, the hotel General Manager - Mr Hafizan Wong took all donations from the Jingle Belly baskets and placed them in the Giant Santa's Belly to signify a simple launch of the 'Operation Santa Jingle Belly'.



This Operation Santa Jingle Belly is open to Public 24/7 until 8th January 2018 where the hotel will arrange to channel all donations to Bukit Harapan, Tuaran - a home to mentally and physically challenged residents, those who are homeless, orphans and single parents ages 4 to 55 years old & Rumah Bakti Harapan, Inanam - a home to mentally and physically challenged residents ages 19 to 48 years old.


"We hope that this Charity Operations paves way towards making a difference for both homes especially during these festive seasons because sometimes, it is the little things that occupy the biggest part of their hearts." said Wong. He added - "This is also a way for the hotel to contribute back to society as we continue to carry out our Corporate Social Responsibilities with the support from our team."


The launch was followed by Christmas caroling by some 20 residents of Bukit Harapan Tuaran, bringing everyone into the festive mood prior to a hosted Christmas Thanksgiving Buffet Dinner together with friends from the media fraternity at the hotel's 24 hours coffeehouse - Promenade Café.

Credit Pict to Promenade Hotel Official FB Page

Once again, Promenade Hotel Kota Kinabalu ushers in the festive season with a full calender of delicious **buffet dinners and parties for the whole family throughout Christmas and the New Year. A life-size gingerbread house located at the entrance of the hotel's Lobby Lounge (i.e.next to the Deli Corner) has been up since early December 2017 offering an extensive selection of festive goodies. [**Special Buy 5 FREE 1 Prepaid Vouchers for Christmas Eve & New Year's Eve Buffet Dinners each at RM175 per Adult and RM75 per child, which includes performances by Viello Trio (Cellist & Violinists)]. 


The holiday season is not only a time for vacations, gifts searching, decorating, cooking and baking; it is also a time to sit back, relax and enjoy the company of being together with families anf friends. As a saying goes 'Food tastes better when you eat with people who matters'. "It is this spirit of eating together that we came up with the #letseattogether Instagram Tag 3 Contest where top 3 lucky winners will get to eat together FREE with his or her choice of friends or family members at Promenade Café #promenadekk, Café@Se7en #promenadetwu or Peppers Café #promenadebtu. The Contest runs on Instagram Only at @promenadehotelsnresort until Monday, 8th January 2018. Check-out details on Facebook and Instagram!" - said Ms.Anita Chung (Group Director of Sales & Marketing). "In line with this Contest, we will also be officially uploading our 1 minute #letseattogether video on Instagram." - added Chung.

Credit Pict to Promenade Hotel Official FB Page

For current, ongoing and upcoming Food & Beverage promotional details at the Promenade Group of Hotels, call Promenade Café in Kota Kinabalu [Tel: (60)(88)252396 / 265555 Ext: 5107]; Café@se7en in Tawau [Tel: (60)(89)982910] and Peppers Café in Bintulu [Tel: (60)(86)858888]; or log on to www.promenade.com.my


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a