Lebih cepat bercakap - Mia Kassim

Latest

BANNER 728X90

Wednesday, May 15, 2013

Lebih cepat bercakap

Assalamualaikum

Hari ni aku tiada nak tepek foto untuk WW sebab nak cerita tentang Damia yang sejak dua menjak ni suka membebel jak....suka betul dia berbual, lagak cam orang besar siap dengan gaya lagi...macam orang nak berpidato pun ada.....dalam keta, tengah tengo tv, masa mandi.....mulut pot pet pot pet, kalau aku tak layan, pandai merajuk pulak......so ya kan sajalah setiap kali dia bercerita....bahasa dah macam bahasa planet namek...dia seorang saja yang paham....

Tapi rasanya budak pompuan memang cepat bercakap kan.....Shumi dan Shamzi mula bercakap dekat2 umur 3 tahun gitu....si Damia ni pula umur baru setahun 6 bulan dah membebel cam mak nenek.....dia dah boleh sebut namanya sendiri...cam tak percaya aku....hari tu aku cuba try test saja tanya2 namanya, tengo samada dia boleh jawab ke tidak....sekali dia jawab 'Damia' (sebut ala-ala budak kecil yang comel gitu ok), mo terperanjat beruk Uminya ni......Mula-mula tu aku ingat mungkin kebetulan dia tersebut perkataan ala ala nama dia so aku ulang lagi tanya....sapa nama ? tetap dia jawab DAMIA....tak puas hati lagi tu...esoknya sebelum pegi nursery tanya lagi, dan konpem memang dia tahu namanya dah....hehe

Selain nama dia, Damia dah boleh sebut Baba, Umi, O O, Nenen, Momom dan Dap Dap (sedap)
Bestnya bila tengo perkembangan anak-anak kan.....lepas ni jenuhlah aku dan hubby melayan bebelan si Damia ni......


 
Budak kuat membebel.....abaikan orang yang di belakang tu....hehe


20 comments:

  1. Mesti Damia nnati tumpis..hehe..
    semangat bah dorang bila sdh pandai bercakap..seronok melayan mrk ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya bah atiey...mesti tumpis ni...Shumi dgn Shamzi pun sama....nda pandai simpan rahsia....hehehe

      Delete
  2. ADA ORG KATA KALAU MASIH KECIL BYK MULUT DH BESAR JD PENDIAM..X TAU LA BETUL KA TIDAK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok lah kalau gitu kan...besar nanti sopan sikit...pompuan tak baik cakap banyak...hehe

      Delete
  3. Hihi...cute ja... Yalah time2 mcm nie yg banyak cakap tu..mo belajar mcm2.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah tu...sekarang nda boleh cakap lepas jak..nanti anak2 ikut kan..

      Delete
  4. Replies
    1. Welll like umi like doter.....hahaha

      Delete
  5. Tgk gelagat budak kecik mmg tak jemu jemu:)

    ReplyDelete
  6. damia ikut sape ni suka berceloteh?,comel betul tgk damia bertocang ^_^

    ReplyDelete
  7. heheh…..gegirl mmg suka pot pet 2x. mine pun mcm tu gak. yg adik suka berlakon tp klau kita tgk dia malu & trus stop.

    ReplyDelete
  8. salam mia...
    sori lambat dtg..internet prblm...
    alhamdulillah cepatnyer damia bercakap..kagum gak aku..si aidan nie mmg blh ckp awal jgk tp kalau bab tanya nama apa fail..cam tak paham..skrang jer br leh jwb...:)

    ReplyDelete
  9. Orang yg dibelakang tu tak nampak apa pun haha...lengan je !

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!