Skip to main content

Selamat Hari GURU

Assalamualaikum

Selamat pagi Cikguuuuuuuu.......ingat masa sekolah dulu-dulu kan...banyaknya memori indah dengan guru-guru sekolah kan.....kena denda oleh cikgu ? memang wajib....tipulah kalau tak pernah denda dengan cikgu sekolah kan....aku yang begitu skema masa sekolah dulu pun kena denda juga....tapi taklah yang teruk sangat yang sampai kena rotan camtu....denda berdiri dan tangan kena ketuk dengan pencil box sebab tak dapat jawab soalan, tak siapkan kerja sekolah.....hehe..adik2 jangan ikut perangai ni tau...

Teringat cikgu-cikgu aku sekolah dulu.....Cikgu Ibrahim yang pernah aku sebut dalam post aku dahulu...ala yang konpiden suruh aku ikut pertandingan cerita tu...hehe
Tapi lepas aku post kisah tu, beberapa minggu kemudian aku terima berita Cikgu Ibrahim dah kembali ke rahmatullah.....Al-Fatihah untuk arwah....

Teringat Cikgu Betty yang amat garang mengajar matematik masa sekolah menengah..... Cikgu Yazid yang tinggi lampai, kalau tunggang motor besarnya tu, lurus jak badan dia...hehe memula masuk punyalah garang, lepas tu dia ok dah....ajar Ekonomi masa form 6...
Tidak lupa juga Ms.Balvinder Kaur, lecturer aku masa kat UMS dulu....sempoi jak dia mengajar....

Selamat Hari Guru untuk semua cikgu yang pernah mengajar aku masa kat SK Pekan Lama, Kota Marudu....SMK Kota Marudu dan semua lecturer di Universiti Malaysia Sabah....Terima Kasih untuk semua ilmu yang dicurahkan....Jasa Mu Tetap di Kenang....
Selamat Hari Guru juga untuk hubby aka Cikgu Dzul, Mama Mentua, kawan-kawan aku si Cath (Kay Masingan), Teng, Nc, Uzoi dan yang lain2 (sori tak dapat sebut semua sebab mostly kawan aku semua pun jadi cikgu...hehe aku jak yang tersesat masuk insurans ;p) dan juga semua rakan-rakan blog yang bergelar cikgu.....


 
Semalam bertungkus lumus balut hadiah untuk cikgu Shumi, Shamzi dan Damia...abaikan pembalut angry bird tu, budak2 yang pilih....:p

Comments

  1. Selamat hari guru...tanpa guru dimanalah kita berada...
    banyak kan kenangan2 indah masa dibangku sekolah..aku pun pernah gak kena denda sbb selalu borak dlm kelas hehehe

    ReplyDelete
  2. dh wish hari cekgu kat jiran depan ngumah pg tadi. hehehe

    ReplyDelete
  3. sy ada print thank you note kemarin. kunun2 smlm mau kurik apa stok brg yg ada d stor utk bikin hadiah.. last2 nda jadi.. sbb mau bg time party dorang nx wk. :)

    ReplyDelete
  4. waaaa ibu tlg balutkan...seronok yer...untung lah

    ReplyDelete
  5. bab kene tu dah biasa kene,byk kenangan indah di sekolah yg x boleh lupa :)

    ReplyDelete
  6. selamat hari Guru jugak untuk para blogger yang bergelar Guru..

    ReplyDelete
  7. Selamat hari guru. bagus akak balut untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  8. best kan sapa yyg keja cikgu, dapat bnyak hadiah :)
    anak-anak saya pun suka angry birds

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..
    ibu yg baik hati :)

    selamat hari guru

    ReplyDelete
  10. Biasalah kalau Hari Guru ni yg jadi mangsa...ibu bapa haha!Tukang beli hadiah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang