Skip to main content

Selamat Hari GURU

Assalamualaikum

Selamat pagi Cikguuuuuuuu.......ingat masa sekolah dulu-dulu kan...banyaknya memori indah dengan guru-guru sekolah kan.....kena denda oleh cikgu ? memang wajib....tipulah kalau tak pernah denda dengan cikgu sekolah kan....aku yang begitu skema masa sekolah dulu pun kena denda juga....tapi taklah yang teruk sangat yang sampai kena rotan camtu....denda berdiri dan tangan kena ketuk dengan pencil box sebab tak dapat jawab soalan, tak siapkan kerja sekolah.....hehe..adik2 jangan ikut perangai ni tau...

Teringat cikgu-cikgu aku sekolah dulu.....Cikgu Ibrahim yang pernah aku sebut dalam post aku dahulu...ala yang konpiden suruh aku ikut pertandingan cerita tu...hehe
Tapi lepas aku post kisah tu, beberapa minggu kemudian aku terima berita Cikgu Ibrahim dah kembali ke rahmatullah.....Al-Fatihah untuk arwah....

Teringat Cikgu Betty yang amat garang mengajar matematik masa sekolah menengah..... Cikgu Yazid yang tinggi lampai, kalau tunggang motor besarnya tu, lurus jak badan dia...hehe memula masuk punyalah garang, lepas tu dia ok dah....ajar Ekonomi masa form 6...
Tidak lupa juga Ms.Balvinder Kaur, lecturer aku masa kat UMS dulu....sempoi jak dia mengajar....

Selamat Hari Guru untuk semua cikgu yang pernah mengajar aku masa kat SK Pekan Lama, Kota Marudu....SMK Kota Marudu dan semua lecturer di Universiti Malaysia Sabah....Terima Kasih untuk semua ilmu yang dicurahkan....Jasa Mu Tetap di Kenang....
Selamat Hari Guru juga untuk hubby aka Cikgu Dzul, Mama Mentua, kawan-kawan aku si Cath (Kay Masingan), Teng, Nc, Uzoi dan yang lain2 (sori tak dapat sebut semua sebab mostly kawan aku semua pun jadi cikgu...hehe aku jak yang tersesat masuk insurans ;p) dan juga semua rakan-rakan blog yang bergelar cikgu.....


 
Semalam bertungkus lumus balut hadiah untuk cikgu Shumi, Shamzi dan Damia...abaikan pembalut angry bird tu, budak2 yang pilih....:p

Comments

  1. Selamat hari guru...tanpa guru dimanalah kita berada...
    banyak kan kenangan2 indah masa dibangku sekolah..aku pun pernah gak kena denda sbb selalu borak dlm kelas hehehe

    ReplyDelete
  2. dh wish hari cekgu kat jiran depan ngumah pg tadi. hehehe

    ReplyDelete
  3. sy ada print thank you note kemarin. kunun2 smlm mau kurik apa stok brg yg ada d stor utk bikin hadiah.. last2 nda jadi.. sbb mau bg time party dorang nx wk. :)

    ReplyDelete
  4. waaaa ibu tlg balutkan...seronok yer...untung lah

    ReplyDelete
  5. bab kene tu dah biasa kene,byk kenangan indah di sekolah yg x boleh lupa :)

    ReplyDelete
  6. selamat hari Guru jugak untuk para blogger yang bergelar Guru..

    ReplyDelete
  7. Selamat hari guru. bagus akak balut untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  8. best kan sapa yyg keja cikgu, dapat bnyak hadiah :)
    anak-anak saya pun suka angry birds

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..
    ibu yg baik hati :)

    selamat hari guru

    ReplyDelete
  10. Biasalah kalau Hari Guru ni yg jadi mangsa...ibu bapa haha!Tukang beli hadiah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a