Skip to main content

Surat 'Cinta'

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua.....semalam kepada cikgu-cikgu sekalian tu mesti happy dan terharu kan dapat banyak hadiah dan wish daripada murid-murid dorang...

Hubby aku pun tak ketinggalan....tapi dia special sikit...hehe dapat surat cinta dari anak muridnya....jeles aiii....



 
I LoVe You Cikgu Dzul.... :p


Comel kan....siap buat sampul sendiri lagi tu....dan isi suratnya




ala tomei tomei......terharu hubby aku....siap bagi ucapan advance lagi Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya.....



Ok update Mr.Nuffnang lagi.....check acc pagi ni ada satu BE -> Origins Ginzing lagi yang menyinggah.....thank you Nuffnang.....


TaTa

Note : Nanti aku singgah rumah korang yek....minggu ni agak ke bz an sikit..... :D

Comments

  1. huuu.sekolah nina budak2 buat dek jea. lagi best tak tahu pun semalam hari apa. hurm, sabar jea laa. bila laa dapat didik budak2 melayu pulak. teringin sgt nak rasa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina ajar sek men ke rendah?....agaknya budak2 bandar cam gitu ke...susah lah nak komen kan...huhu

      Delete
  2. saat manis sebagai seorang guru... At least ada jugak orang ingat kat cikgu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila anak murid menghargai cikgunya mmg sangat terharu kan.... :-)

      Delete
  3. salam jumaat mia..
    mmg kenangan manis kan utk cikgu2 bila dpt hadiah & kad drp murid2..kurang2 dpt disimpan sebagai kenangan kan,

    ReplyDelete
  4. cahayacinta.
    comel surat mereka ..lihat betapa bersungguh2nya mereka karang surta utk guru heee. moga2 mrka jadi anak didik yg berjya nnti..

    bets dpt nuff

    ReplyDelete
  5. salam jumaat,

    masa anak2 bunda masih sekolah rendah dulu pernah lah bunda bantu..bantu sahaja dorang buat hadiah diy utk cik gu2 dorang... sebab dorang tak nak bg hadiah yg siap dibeli..nak buat sendiri konon...semangat..

    ReplyDelete
  6. teringat segala kenangan time sekolah dulu. pernah minat ngan cikgu cikgi. hehehehe. gediks sungguh!

    ReplyDelete
  7. Untung cikgu-cikgu dapat hadiah dari anak murid.
    Tahnih dapat BE lagi akak.

    ReplyDelete
  8. comel je tulisan ank murid tu,teringat kenangan kat sekolah dulu2,bg hadiah sekali dgn kad buatan sendiri,untung la jd cikgu dpt hadiah stp tahun ye :)

    jemput ke blog su ye sihatitunikmat.blogspot.com, salam perkenalan dan salam ukhuwah (^__^)

    ReplyDelete
  9. So sweet. Anak aku suh cari hadiah nak bagi kat cikgu. Tapi tak sempat beli lagi ni.

    ReplyDelete
  10. hahahah..i love u ah..best juga dapat surat dari students..rasa dihargai ni..:)

    ReplyDelete
  11. alolo.so sweet.

    tahniah kak dapt BE

    ReplyDelete
  12. Hai bertuahnya cikgu Dzul disayango bukan sahaja ooleh isteri dan anak2 tapi anak2 murid sekali! heh

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang