Skip to main content

Persaingan 'sihat'

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu....bersiaran lewat sedikit....lately jarang update blog pada hujung minggu...kemalasan melanda katanya....ni pun dah mamai2 sedikit sebab ngantuk lepas makan....Damia dan nyenyak tido, uminya ni pun tergoda juga nak peluk bantal tu....tambah2 lagi cuaca pun mendung saja nak hujan.....tapi tetiba rajin pulak on lappy nak update blog.....hehe



Ni foto baru snap, masih panas2 lagi...hehe
Lunch di mekdi sebentar tadi....teringin nak makan burger gara-gara tengo chef masak burger di channel AFC 703....kuang kuang kuang



Jangan tak percaya....ni view dari restoran mekdi....di seberang sana adalah restoran kentaki.....betul2 persaingan sihat dorang ni kan....actually dua2 restoran ni dekat saja dengan area rumah.....5 minit perjalanan dengan kereta sahaja....mekdi di sebelah kiri, kentaki di sebelah kanan.....mekdi yang buka dulu, kemudian selang 5 bulan gitu, kentaki mulakan business dorang di seberang jalan...betul2 berdepan antara satu sama lain.....memang persaingan yang sihat dan sengit tapi yang tak bestnya bertambah lelemaks pengunjungnya...termasuk akulah tu...huhu padan muka aku.....

Actually dari kita sendiri sebenarnya.....kawal nafsu jak kalau nak makan di restoran fast food camni...sekali sebulan tu mungkin oklah kan....kalau diikutkan nafsu memang cepat dapat penyakitlah jawabnya kan....tepuk dada tanya selera !!

ok TaTa


Comments

  1. damia makan bubur ayam yer..seronok nampaknya...actually mekdi atau kentaki masing2 punya peminat tersendiri tak kesahlah kan depa dok berjiran pun..cam kat shopping kompleks kdg2 aku tgk sebelah nyebelah pun ade...hepi weekend mia...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah Ummu....dua2 pun aku suka makan.....lepas tu dekat lagi dengan rumah....memang bertambah membiaklah lelemaks tu semua...hehehe

      Delete
  2. kfc sdh pernah p makan, mcd lagi blm...strategik btl tu lokasi kan mia di situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strategik cath utk menambahkan berat badan...hehe

      Delete
  3. a`aa kan.mesti dekat2.. ada kepci ada la mcd.. satu lagi piza hut

    ReplyDelete
  4. sedapnye dia makan bubur mekdi..sllu mkn bubur plus ayam goreng spicy dia..
    *gulp* telan ailio dah..ekeke

    ReplyDelete
  5. alololo damia suker sangat la tu muka lagu tu. Mekdi ngan kefci selalu together2 kan, dimana ada mekdi, disitu ada kefci hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eksen tu si damia makan sendiri padahal semua bubur baju yg makan....tu yg terpaksa tempek tisu kat baju dia...

      kepsi dan mekdi awaz together gether...hehe

      Delete
  6. dorang nyer biznes xder dengki mendengki...kalu warung biasa org kita, mcm2 hal boleh berlaku..santau ke... nauzubillah.

    ReplyDelete
  7. tak boikot mekdi ker ?? ehe..

    ReplyDelete
  8. KA mkn juga sesekali hehehe

    ReplyDelete
  9. Lama tak makan mekdi Mia...teringinlah pulak!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang