Skip to main content

Persaingan 'sihat'

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu....bersiaran lewat sedikit....lately jarang update blog pada hujung minggu...kemalasan melanda katanya....ni pun dah mamai2 sedikit sebab ngantuk lepas makan....Damia dan nyenyak tido, uminya ni pun tergoda juga nak peluk bantal tu....tambah2 lagi cuaca pun mendung saja nak hujan.....tapi tetiba rajin pulak on lappy nak update blog.....hehe



Ni foto baru snap, masih panas2 lagi...hehe
Lunch di mekdi sebentar tadi....teringin nak makan burger gara-gara tengo chef masak burger di channel AFC 703....kuang kuang kuang



Jangan tak percaya....ni view dari restoran mekdi....di seberang sana adalah restoran kentaki.....betul2 persaingan sihat dorang ni kan....actually dua2 restoran ni dekat saja dengan area rumah.....5 minit perjalanan dengan kereta sahaja....mekdi di sebelah kiri, kentaki di sebelah kanan.....mekdi yang buka dulu, kemudian selang 5 bulan gitu, kentaki mulakan business dorang di seberang jalan...betul2 berdepan antara satu sama lain.....memang persaingan yang sihat dan sengit tapi yang tak bestnya bertambah lelemaks pengunjungnya...termasuk akulah tu...huhu padan muka aku.....

Actually dari kita sendiri sebenarnya.....kawal nafsu jak kalau nak makan di restoran fast food camni...sekali sebulan tu mungkin oklah kan....kalau diikutkan nafsu memang cepat dapat penyakitlah jawabnya kan....tepuk dada tanya selera !!

ok TaTa


Comments

  1. damia makan bubur ayam yer..seronok nampaknya...actually mekdi atau kentaki masing2 punya peminat tersendiri tak kesahlah kan depa dok berjiran pun..cam kat shopping kompleks kdg2 aku tgk sebelah nyebelah pun ade...hepi weekend mia...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah Ummu....dua2 pun aku suka makan.....lepas tu dekat lagi dengan rumah....memang bertambah membiaklah lelemaks tu semua...hehehe

      Delete
  2. kfc sdh pernah p makan, mcd lagi blm...strategik btl tu lokasi kan mia di situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strategik cath utk menambahkan berat badan...hehe

      Delete
  3. a`aa kan.mesti dekat2.. ada kepci ada la mcd.. satu lagi piza hut

    ReplyDelete
  4. sedapnye dia makan bubur mekdi..sllu mkn bubur plus ayam goreng spicy dia..
    *gulp* telan ailio dah..ekeke

    ReplyDelete
  5. alololo damia suker sangat la tu muka lagu tu. Mekdi ngan kefci selalu together2 kan, dimana ada mekdi, disitu ada kefci hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eksen tu si damia makan sendiri padahal semua bubur baju yg makan....tu yg terpaksa tempek tisu kat baju dia...

      kepsi dan mekdi awaz together gether...hehe

      Delete
  6. dorang nyer biznes xder dengki mendengki...kalu warung biasa org kita, mcm2 hal boleh berlaku..santau ke... nauzubillah.

    ReplyDelete
  7. tak boikot mekdi ker ?? ehe..

    ReplyDelete
  8. KA mkn juga sesekali hehehe

    ReplyDelete
  9. Lama tak makan mekdi Mia...teringinlah pulak!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa