Skip to main content

HE08 Reunion 2013

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Tahun ni sekali lagi, aku dan rakan-rakan coursemate di UMS dulu buat reunion kecil-kecilan. Kecil-kecilan sebab bukan semua yang dapat datang. Ada yang dah balik ke semenanjung, ada yang keja di luar KK. 

Tahun ni hanya 6 orang sahaja yang dapat hadir. Aku, Nancy, Cath, Teng, Stella dan Jacky, rakan kami yang datang jauh dari Singapore semata-mata nak jumpa rakan-rakan wanitanya ini.....hehe cam lain pula sebut wanita.

Kami berjanji jumpa kat Promenade Cafe di Hotel Promenade, Kota Kinabalu. Sambil borak, kita orang nak menikmati hidangan High Tea Bufet yang sangat pemes di KK ni. Seriously if korang nak makan bufet style kat KK ni, pegi je kat Hotel Promenade. Memang sedap dan berbaloi.....

Lebih kurang 2 jam kami di situ, bercerita perkembangan masing2. Buat apa sekarang, anak dah berapa? bila nak tamatkan zaman bujang? Cath dan Jacky actually belum lagi menamatkan zaman bujang masing2. Agak rushing juga kami sebenarnya tapi tu lah, masing2 punya masa yang terhad untuk berjumpa dan berborak. Walaupun sekejap je pertemuan kami tapi amat bermakna sebab rasanya setahun sekali baru dapat berjumpa.

Aku takde pulak ambik banyak gambar reunion kami kali ni, sebab kawan aku yang sorang ni si Nancy yang jadi Photographer secara tidak rasmi so tunggu gambar daripada dia sajalah. Nanti aku kongsikan kat sini ye.....tu pun kalau rupa aku comel ketika makan...hehe  ;p

Aku, macam biasa, gambar makanan wajib ambik.....wajib kongsikan kat sini. Oh ya, High Tea Bufet kat Hotel Promenade ni harga dia RM65 nett seorang. Budak umur 6 tahun ke bawah FOC. Ada potongan harga jika jadi member kat hotel ni.
Nampak cam mahal kan, tapi sebenarnya memang harga standard kat hotel camni. Tapi harga dia memang berbaloi dengan semua makanan yang dihidangkan. 




Bahagian ni memang wajib aku terjah......semua kek dia memang terbaikkkk


Dan bawah ni antara makanan yang sempat aku ngappp hari tu.....








Note : HE08 tu sebenarnya kod program kami semasa belajar di UMS dulu.

Comments

  1. nyumsss..next year bleh la tido sini :D

    ReplyDelete
  2. ambui kemain lg harga tp mmg standart hotel laa tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg standard hg hotel kan.....tp yg ni berbaloi....

      Delete
  3. lama tidak reunion owh.. dulu perna hi-tea d promenade.. mmg nyum2!

    ReplyDelete
  4. wah semuanya sedap2 mia..dok 2 jam pun tak cukup tuh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg tak cukup sebenarnya Ummu....byk pilihan. Nanti nak bawa family mkn kat sini... :-)

      Delete
  5. wahhh..meriahnya makanan Mia...bestt bah dpt jumpa kawan2 lama....mesti byk cerita yg dikongsi....:)

    ReplyDelete
  6. dapat jumpa rakan...dapat makan yang sedap-sedap juga Mia...seronoknya

    ReplyDelete
  7. Bertemu teman belajar gembiranya lain Mia. Mengenang kembali masa belajar sambil tu cerita bila dah kerja. Masalah kerja. Yg belum kawin tu duduk S'pore ke Mia? Kat S'pore ramai yg tak menikah walau sudah berusia... macam trendlah kakak tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 hari 1 mlm pun klu ikut2 x abis cerita tu semua kak...hehe
      Yg belum kahwin tu sorg lelaki sorg perempuan. Yg lelaki keja kat Singapore....agaknyalah kak mmg trend kat sana :-)

      Delete
  8. Best nye reunion.... mesti bnyk cerita bila dh lama tak berjumpa tu kan? hehe

    ReplyDelete
  9. klu ada yg uruskan reunion ni memang besh, pastu dibuat pulak semua bley join...

    ReplyDelete
  10. Terjawab sudah .....
    Sedapnya dumpling ngan seafood tu Mia...tetiba memalam ni teringin hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc