Skip to main content

Happy Birthday to Me!

Assalamualaikum

Hi korang!

Yup. Happy Birthday to Me 😅 sendiri wish pulak. Sudah 'limpas bah' dua hari yang lalu. Berapa umur? Officially 38 tahun, 31hb Oktober tu. Macam seram pula bila tinggal 2 tahun lagi nak capai angka 4-series tu. 😂

Sebenarnya Kmia memang tak berapa suka nak celebrate birthday, selalu makan-makan dengan hubby dan anak3 je. Tapi kan sejak lady boss kat tempat kerja Kmia ni masuk, dia sangat suka sambut birthday staff2nya. 😊
So birthday Kmia hari tu dia adalah buat simple hi-tea kat office. 

Dapat sebijik kek dari Secret Recipe. Pecan Butterscotch Cake! 1st time makan flavour ni. Memang so sedap😋
Super Salmiah? Ntah .. Kmia pun tertanya2 napa boss tulis camtu hehe.

Sori gambar kabur .. ni ambik dari florist yang hantar bunga tu. Bukanlah .. bukan hubby yang hantar sebab dia memang tau Kmia bukan peminat bunga 😅 .. ni best girlfriend yang bagi. Tq k .. u know who you are 😉




Syukur alhamdulillah

**************************************

Psstt .. Kmia nak bagi hadiah 😊 jangan lupa join giveaway blog ni. Klik | DI SINI | untuk join.




Comments

  1. Happy birthday Mia..
    Eh sebaya lah kita...
    cuma saya muda sikit beberapa hari... hihihihi

    ReplyDelete
  2. Happy birthday kak mia..ada mkn2

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday, Mia. Jangan bimbang, lama lagi dua tahun tu kalau diconvert ke saat. Hahaha!

    Bila usia dah meningkat tu, birthday celebration bukan penting sangat tapi bila ada yang mengingatkan, aduhai... seronok rasa dalam hati tau ^_^

    ReplyDelete
  4. Seronoknya! Happy Birthday! Moga dimurahkan rezeki, diberkati ALLAH selalu Aamiin

    ReplyDelete
  5. Happy Bday Kak Mia..semakin 4series ne semakin comelll.hehehe

    ReplyDelete
  6. Happy belated Bezday Mia.... moga panjang umur murah rezeki dan sentiasa dlm limpahan rahmat Allah. Wahhh...seronoknya bila bezday diraikan oleh rakan ofis. Tu belum suami celebrate lagi tu. Kiranya mmg hari hari hari jadilah ye hihi

    ReplyDelete
  7. Happy besday kak mia..tetap awet muda..anyway flavour ni mmg sedap jugak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang