Skip to main content

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Assalamualaikum


Hi Korang. Salam 8 Ramadan.


Dah seminggu kita berpuasa kan, tak sedar masa berlalu dengan pantas. Kmia sepanjang minggu ni cuti, Sabah ada 2 cuti extra sempena Pesta Kaamatan plus ambik 2 annual leave semata-mata nak balik kampung. Nak merasa suasana berpuasa di kampung bersama mak dan bapa.


Kat kampung line tenet ni on off, nak masuk blog pun susah. Kejap ada kejap tak da. Baca message dari kawan-kawan blogger yang lain, ada satu contest yang sedang hangat berlangsung sekarang ni. Hadiah dia memang menarik terutama untuk kaki-kaki shopping online.


So hari ni dah dapat line yang laju, mencuba nasib join contest yang dianjurkan oleh blogger Ayue Idris ni. Manalah tau kot-kot ada rezeki raya kan.







Apakah servis yang SGshop tawarkan?

SGshop yang berasal dari Singapore merupakan satu laman web membeli belah yang menawarkan pembelian secara online barang-barang dari China. Disamping menawarkan perkhidmatan penghantaran yang cepat dan selamat, SGshop juga memberi mata ganjaran berbentuk point untuk para pelanggannya. Point ini boleh ditukar ke bentuk E-Coupons yang boleh digunakan untuk membayar Service Charge yang dikenakan semasa proses penghantaran barangan.




3 item yang ingin saya beli di platform SGshop Malaysia




Kenapa nak beli benda ni ? Shumi dah lama mengidam nak papan chess yang besar. Minat anak bujang Kmia sorang tu lebih kepada permainan board camni. Chess yang dia ada sekarang kecik ja, Kmia adalah juga survey2 harga papan chess yang besar tu tapi tak semurah yang ditawarkan di SGshop ni.






Nak beli 'benda' ni .. hehe Dah tentu-tentulah bukan untuk Kmia tapi untuk encik hubby. Ni sesuai sangatlah untuk encik hubby workout kat rumah. Kalau nak tahu jenis pants camni sangatlah selesa gitu. Nak jogging pun best. Dan ... korang tengok harganya tu, boleh beli berhelai-helai πŸ˜›






Untuk anak dan hubby dah ada, sekarang untuk Kmia pulak. Sangatlah berkenan dengan loose dress ni. Sesuai dengan wanita bertudung cam Kmia. Tinggal korang matchkan dengan pants atau jeans, memang sangat cantik -di mata Kmia lah- ...Harganya ?? ya ampun. Mana korang nak dapat harga tu kat luar, kalau dress camni rasanya harga dia dah RM 40 ke atas.


Banyak lagi sebenarnya dalam wishlist Kmia, tapi cukuplah 3 item ni je lah ye. Nanti panjang lebar pula entri Kmia, penat korang nak baca pulak.
Kalau nak shopping atau cuci-cuci mata, korang boleh je pergi ke SGshop Malaysia


Jangan lupa join contest ni tau, lebih ramai yang join lebih meriah hadiahnya ...











Comments

  1. Wah...nampaknya dah tukar ganti nama ye....jadi Kmia. Kerlas ko Mia hihi...
    Gud luck Mia, manalah tau menang berkat bulan Ramadhan ni kan

    ReplyDelete
  2. Wah...nampaknya dah tukar ganti nama ye....jadi Kmia. Kerlas ko Mia hihi...
    Gud luck Mia, manalah tau menang berkat bulan Ramadhan ni kan

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Good luck sis. 😘😘

    Shad
    https://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2017/06/sgshop-jom-shopping-contest.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan πŸ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🀭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli πŸ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur πŸ˜‚ ni pertama kali kmia siang