Skip to main content

Giveaway Raya by Mrs Pip

Assalamualaikum
Hi korang. Salam 12 Ramadan.

Memandangkan minggu ni Kmia busy memanjang, sangat-sangat banyak kerja kat opis, blog pun terabailah sikit. Nak karang entri pun tak ada masa so kita joinlah giveaway yang dianjurkan oleh rakan-rakan blogger yang lain.

Giveaway bermula 1 Jun hingga 24 Jun 2017

Jom sama-sama meriahkan giveaway yang dianjurkan oleh MRS PIP ni.  Syarat-syarat nak join giveaway ni tersangatlah simple. Korang hanya perlu

1) Buat tajuk "Giveaway Raya by Mrs Pip" dan letakkan banner di entry tersebut, dan backlink-kan semula

2) Follow blog Mrs Pip

3) Follow Google+ Mrs Pip

4) Kongsikan (secara ringkas) pengalaman terindah di Bulan Puasa yang anda pernah lalui

Mudah kan. Ok bercerita tentang memori terindah di bulan puasa ni, Kmia teringat zaman budak-budak dulu. Masa-masa nak mula belajar berpuasa tu. Punyalah payah ko, dia punya lemau cam orang tak makan seminggu. Lagi-lagi bila di sekolah, sangatlah mencabar bila nampak kawan-kawan minum air oren, makan eskrim Malaysia, kemudian makan mee goreng 20 sen. Rasa nak nangis ja time tu nak berbuka. Tapi tetap kuatkan semangat bila teringat buka puasa nanti tentu mak masak yang sedap-sedap. Nak-nak lagi kalau mak buatkan air sarsi sejuk kegemaran Kmia, punyalah nikmat minum masa buka puasa tu.
Bila teringat masa tu, memang sangat best sangat. Korang paham-pahamlah, masih budak-budak, kebaikan bulan puasa tu tak berapa diambil kira, yang di ambil tau cuma apa yang mak masak time buka puasa .....emmmmm nyum nyum

Ok korang ceritalah pengalaman indah korang semasa bulan puasa ni. Cepat join giveaway ni tau!



 

Comments

  1. Tq join Mia..
    Hehe, kenangan sungguh kan time kita budak2 berpuasa ....

    ReplyDelete
  2. good luck kak mia..hihi bila ingt puasa time budak2..MV kira lewat belajar puasa..umur 10 tahun baru start puasa

    ReplyDelete
  3. Gud luck Kmia....ecehceh...

    ReplyDelete
  4. blm ju join tp draft sda siap dan akan autopublish next week =D btw all the best sis !

    ReplyDelete
  5. haha, sha pun ada join juga tp blm publish, mlm karang kali..psl zmn budak2 juga..rasa lucu bila baca balik, apapun gud luck kak miaaa

    ReplyDelete
  6. Gud luck Mia...
    Dulu dulu kalau dapat air gas mmg best sangatlah. Mcm dunia kita yg punyakan....La ni, budak budak dah biasa sangat air gas ni. Tak heran dah

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a