Giveaway Raya by Mrs Pip - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, June 7, 2017

Giveaway Raya by Mrs Pip

Assalamualaikum
Hi korang. Salam 12 Ramadan.

Memandangkan minggu ni Kmia busy memanjang, sangat-sangat banyak kerja kat opis, blog pun terabailah sikit. Nak karang entri pun tak ada masa so kita joinlah giveaway yang dianjurkan oleh rakan-rakan blogger yang lain.

Giveaway bermula 1 Jun hingga 24 Jun 2017

Jom sama-sama meriahkan giveaway yang dianjurkan oleh MRS PIP ni.  Syarat-syarat nak join giveaway ni tersangatlah simple. Korang hanya perlu

1) Buat tajuk "Giveaway Raya by Mrs Pip" dan letakkan banner di entry tersebut, dan backlink-kan semula

2) Follow blog Mrs Pip

3) Follow Google+ Mrs Pip

4) Kongsikan (secara ringkas) pengalaman terindah di Bulan Puasa yang anda pernah lalui

Mudah kan. Ok bercerita tentang memori terindah di bulan puasa ni, Kmia teringat zaman budak-budak dulu. Masa-masa nak mula belajar berpuasa tu. Punyalah payah ko, dia punya lemau cam orang tak makan seminggu. Lagi-lagi bila di sekolah, sangatlah mencabar bila nampak kawan-kawan minum air oren, makan eskrim Malaysia, kemudian makan mee goreng 20 sen. Rasa nak nangis ja time tu nak berbuka. Tapi tetap kuatkan semangat bila teringat buka puasa nanti tentu mak masak yang sedap-sedap. Nak-nak lagi kalau mak buatkan air sarsi sejuk kegemaran Kmia, punyalah nikmat minum masa buka puasa tu.
Bila teringat masa tu, memang sangat best sangat. Korang paham-pahamlah, masih budak-budak, kebaikan bulan puasa tu tak berapa diambil kira, yang di ambil tau cuma apa yang mak masak time buka puasa .....emmmmm nyum nyum

Ok korang ceritalah pengalaman indah korang semasa bulan puasa ni. Cepat join giveaway ni tau!



 

9 comments:

  1. Tq join Mia..
    Hehe, kenangan sungguh kan time kita budak2 berpuasa ....

    ReplyDelete
  2. good luck kak mia..hihi bila ingt puasa time budak2..MV kira lewat belajar puasa..umur 10 tahun baru start puasa

    ReplyDelete
  3. blm ju join tp draft sda siap dan akan autopublish next week =D btw all the best sis !

    ReplyDelete
  4. haha, sha pun ada join juga tp blm publish, mlm karang kali..psl zmn budak2 juga..rasa lucu bila baca balik, apapun gud luck kak miaaa

    ReplyDelete
  5. Gud luck Mia...
    Dulu dulu kalau dapat air gas mmg best sangatlah. Mcm dunia kita yg punyakan....La ni, budak budak dah biasa sangat air gas ni. Tak heran dah

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!