Skip to main content

Group Band Pojaan Hati ku !

Assalamualaikum

Buang tebiat kali ni tetiba nak post pasal favorite band. Band? Ala ahli musik .. kugiran .. band boy 😅

Memang sedar diri, umur mama-mama camni manalah sesuai mo ada favorite band segala. Lagipun sekarang aku bukan ambil tau pun pasal hiburan semasa. 
Kalau nak dengar pun lagu2 dari band boy semua tu, aku lebih layan lagu dari Sinar FM tu. Kira sesuai lah dengan peredaran umur kuikuikui.

Terobak ... masa form 6 dulu, tahun 1997-98.
Bukan main aku dan kawan2. Fanatik gila dengan group2 band boy yang popular masa tu. 
Tapi test kita bukan local group. Nak yang orang putih. Backstreet Boys dan Boyzone, 2 group yang paling kami suka. Punyalah gila dengan 2 group ni, sampaikan kami ada buku keramat tempat meluahkan perasaan kat group boy ni .. memang dah tentu2lah buku syok sendiri. Atiey, Teng, Diana, Christie dan sorang lagi, aku terlupa dah namanya, .. maklumlah dah semakin lanjut usia katanya. Sangat rindu dengan dorang.

Source : Google

Time study kat Ums pulak .. kami terpisah2. Aku masih layan lagu2 dari band boy ni terutamanya group Westlife. 
Layan lagu group ni sampai abis bateri walkman. 😅

Sekarang ... dengar lagu klasik nasional ja. Tergamit memori bila dengar lagu-lagu dari klasik nasional ni. Tersenyum sorang-sorang. 

Walaupun dah tak ambil tau group tu semua .. ni aku nak bagitau korang, aku tertarik dengan group band yang satu ni. Group band apa? 😅

Baba and The Anaks ... ni kalau nyanyi sumbang pun tetap jadi pojaan hati ku




Comments

  1. Westlife.. Bebudak kiut semua dlm boyband tu.. Haksss

    ReplyDelete
  2. bsb band ! wow sangat time tuu..
    but band akak kali li lagi wow..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Hi mia....group band paling last tu lagi ohsem ....
    Eh, mia pun budak ums juga?
    Course apa?
    Rasanya kita satu batch, tp mrs pip di sktm...

    ReplyDelete
  4. Hahaha... Group yang last tu bukan main lagi posing pun sama aje sengetnya ^_^


    Saya pun dah kertu-kertu ni kuranglah minat ambil tau tapi sesekali dengar lagu, rasa tersuka juga. Macam lagu Adele, Send My Love tu. Walaupun dah agak lama, sukanya sampai dengar berulang kali.

    Boy band paling saya suka of courselah Westlife. Berulang tayang lagu-lagu favorite Westlife ni. Tak jemu-jemu. Sebelum- sebelum tu, suka Michael Learns to Rock ^_^

    ReplyDelete
  5. Group feveret sy juga ni kak zaman dlu2

    ReplyDelete
  6. Ngantuk pulak ....esok singgahlah ye Mia

    ReplyDelete
  7. Jeleslah tengok body ketua kumpulan band yang menjadi pujaan Mia tu....Nak kurus jugakkkk. Bilalah mak nak kurus ni huhu.... Nak kurus tapi makan tak hingat dunia, haha ....
    Zaman remaja dulu okje tak kenal pun band omputih Mia, yang kenal band tempatan aje. Sampailah masuk U ada geng sebilik tu suka pasang lagu New Kids on The Block. Barulah jatuh cinta.

    ReplyDelete
  8. hahahahahha.. baba n the geng tu take pic?? lawa view

    ReplyDelete
  9. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. ecece... kemain lagi posing masing2...

    Anak2 zaman skrang, walkman pun dah tak kenal...

    ReplyDelete
  11. Babah n the anaks tu win..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a