Skip to main content

Group Band Pojaan Hati ku !

Assalamualaikum

Buang tebiat kali ni tetiba nak post pasal favorite band. Band? Ala ahli musik .. kugiran .. band boy 😅

Memang sedar diri, umur mama-mama camni manalah sesuai mo ada favorite band segala. Lagipun sekarang aku bukan ambil tau pun pasal hiburan semasa. 
Kalau nak dengar pun lagu2 dari band boy semua tu, aku lebih layan lagu dari Sinar FM tu. Kira sesuai lah dengan peredaran umur kuikuikui.

Terobak ... masa form 6 dulu, tahun 1997-98.
Bukan main aku dan kawan2. Fanatik gila dengan group2 band boy yang popular masa tu. 
Tapi test kita bukan local group. Nak yang orang putih. Backstreet Boys dan Boyzone, 2 group yang paling kami suka. Punyalah gila dengan 2 group ni, sampaikan kami ada buku keramat tempat meluahkan perasaan kat group boy ni .. memang dah tentu2lah buku syok sendiri. Atiey, Teng, Diana, Christie dan sorang lagi, aku terlupa dah namanya, .. maklumlah dah semakin lanjut usia katanya. Sangat rindu dengan dorang.

Source : Google

Time study kat Ums pulak .. kami terpisah2. Aku masih layan lagu2 dari band boy ni terutamanya group Westlife. 
Layan lagu group ni sampai abis bateri walkman. 😅

Sekarang ... dengar lagu klasik nasional ja. Tergamit memori bila dengar lagu-lagu dari klasik nasional ni. Tersenyum sorang-sorang. 

Walaupun dah tak ambil tau group tu semua .. ni aku nak bagitau korang, aku tertarik dengan group band yang satu ni. Group band apa? 😅

Baba and The Anaks ... ni kalau nyanyi sumbang pun tetap jadi pojaan hati ku




Comments

  1. Westlife.. Bebudak kiut semua dlm boyband tu.. Haksss

    ReplyDelete
  2. bsb band ! wow sangat time tuu..
    but band akak kali li lagi wow..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Hi mia....group band paling last tu lagi ohsem ....
    Eh, mia pun budak ums juga?
    Course apa?
    Rasanya kita satu batch, tp mrs pip di sktm...

    ReplyDelete
  4. Hahaha... Group yang last tu bukan main lagi posing pun sama aje sengetnya ^_^


    Saya pun dah kertu-kertu ni kuranglah minat ambil tau tapi sesekali dengar lagu, rasa tersuka juga. Macam lagu Adele, Send My Love tu. Walaupun dah agak lama, sukanya sampai dengar berulang kali.

    Boy band paling saya suka of courselah Westlife. Berulang tayang lagu-lagu favorite Westlife ni. Tak jemu-jemu. Sebelum- sebelum tu, suka Michael Learns to Rock ^_^

    ReplyDelete
  5. Group feveret sy juga ni kak zaman dlu2

    ReplyDelete
  6. Ngantuk pulak ....esok singgahlah ye Mia

    ReplyDelete
  7. Jeleslah tengok body ketua kumpulan band yang menjadi pujaan Mia tu....Nak kurus jugakkkk. Bilalah mak nak kurus ni huhu.... Nak kurus tapi makan tak hingat dunia, haha ....
    Zaman remaja dulu okje tak kenal pun band omputih Mia, yang kenal band tempatan aje. Sampailah masuk U ada geng sebilik tu suka pasang lagu New Kids on The Block. Barulah jatuh cinta.

    ReplyDelete
  8. hahahahahha.. baba n the geng tu take pic?? lawa view

    ReplyDelete
  9. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. ecece... kemain lagi posing masing2...

    Anak2 zaman skrang, walkman pun dah tak kenal...

    ReplyDelete
  11. Babah n the anaks tu win..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang