Skip to main content

Peria Goreng Telor Masin!

Assalamualaikum

Sori lah ... ni bukan post resepi, puan blog bukan campen dalam masak memasak ni. 😅

Ni nak kongsi menu sedap lagi mantap ada jual kat restoran yang hari tu kami sefamili pergi.
Aku sebenarnya dah 2 3 kali makan menu  kat restoran ni tapi dengan kawan-kawan seopis dan bukan atas perbelanjaan aku sendiri 😆, kira makan kat tempat ni sebab orang belanja lah.
Bila dah merasa makan sedap mesti teringat hubby dan anak2, tak best kalau aku sorang ja yang dapat merasa makan menu sedap ni .. kan 😊

So hari tu aku, hubby dan anak2 pun pergilah ke restoran ni. Aku selalu makan kat mall sebelah opis aku tu tapi nasib restoran ni ada outlet kat 1 Borneo so tak payah nak gerak jauh2.
Sesampai di sana maka mengorderlah aku dan hubby .. anak2 tinggal tunggu makan ja 😀

Lebih 15 minit menunggu maka sampailah order yang ditunggu ...


Sayur Sabah @ Sayur Manis .. ditumis bersama telor. Ni anak-anak aku suka. Memang sedap. Korang yang berkunjung ke Sabah wajib cuba sayur ni ..


Sotong goreng tepung .. taste dia ok ok je lah ... sedap lagi kalau aku goreng sendiri .. cewah !


Yang ni aku nak bagi tahu korang ... menu Peria Goreng Telor Masin. Punyalah siok makan gitu ja. Sedap! Nda pasti kalau restoran lain ada jual kat area kk ni. 😋


Sebenarnya nak order ikan masak asam pedas sebab kat restoran ni ikan asam pedasnya memang power tapi kasihan pula anak-anak tak dapat makan pula. So orderlah menu ikan stim ni. Taste dia ?? Macam menu tertumpah kicap masin .. masin ya amat. Aku tak suggest korang order menu ni. 

Belanja hangus kitaorang hari tu RM130++ ... cam tak berbaloi kan? Redha je lah, dah ko sendiri yang teringin nak makan kat restoran berhawa dingin pastu segmentasi pasaran untuk orang2 berduit hehe rasakan sendiri. 😅

Tak pa lah sekali sekala. Rezeki yang ada lebih baik dikongsi dengan keluarga kan ... 



Note : kitaorang makan kat Restoran Nyonya hari tu ... cukuplah share nama dia. Ni dah kira promosi free ni 😏




Comments

  1. Nampak sedap...
    Peria goreng telur masin tu,nak try buat sendiri kat rumah.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...wah !! nampak sedap jer menu ni...
    jom ke blog mama yer...
    http://maszull.blogspot.my/2017/04/segmen-mama-nak-url-blog.html

    ReplyDelete
  3. Betul tu, Mia. Kalau makan sendiri tanpa keluarga mesti rasa terkilan. Kalau makan sedap, nak jugalah bawa keluarga sekali merasa. Sesekali hangus sampai beratus tu takpalah tapi yang buat sakit jiwa raga bila makanannya tak sesedap mana sepertimana duit yang dah hangus tu. Takpalah, lain kali kasi ban itu restoran ^_^

    ReplyDelete
  4. Masa round kat 1 Borneo hari tu tak perasan pulak Restoren Nyonya ni.
    Ohhhh Sayur manis tu okje panggil pucuk manis Mia. Selalu org buat masak lemak. Tapi kalau ditumis mcm tu boleh aje...

    Peria goreng telur masin tu mmg jarang jumpa. Pernah makan peria goreng rangup aje.Tapi nampak mcm sedap jugaklah peria masak cenggitu....

    Bab ikan yang masin teramat tu, mungkin tukang masak teringin nak kawen tu agaknya Mia haha...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang